Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 7. desember 2001 kl 23.15 Den tredje vakten

Tøffe tak for heltene


 Brannmannen Jimmy Doherty (Eddie Cibrian).
Brannmannen Jimmy Doherty (Eddie Cibrian).
En parkert bil står i lys lue, og når Jimmy har slukket brannen, oppdager han et forkullet lik i bagasjerommet. Politifolkene som er på åstedet, har mistanke om en kriminell handling.

Et vitne som har sett brannen, følger med Bosco og Faith til politistasjonen, men på veien stikker mannen av. De får hjelp av Sully, og sammen setter de etter rømlingen. Når de endelig tar ham igjen, går Bosco berserk og slår og sparker mannen inntil kollegene får stoppet ham.

Den tøffe tilstanden i politietaten gjør Ty Davis’ mor bekymret, ikke minst fordi hennes egen mann ble drept i tjeneste. Nå ber hun Sully overtale sønnen til å slutte i politiet og begynne å studere juss.

Uten styring
Også ambulanseteamet opplever dramatikk i kveldens episode. Doc og Carlos’ ambulanse kolliderer med en bil, og sjåføren, en gravid kvinne, aborterer på Mercy Hospital. Carlos prøver fortvilet å få liv i babyen, inntil teamet på sykehuset tar over.

I den andre ambulansen går diskusjonen hett. Bobbys bror Matty skal slippes ut av fengsel, og Bobby vil at han skal bo i hans leilighet, noe hans partner Kim sterkt fraråder.

Om ”Den tredje vakten”
Suksessprodusentene John Wells (”Akutten” og ”Presidenten”) og Christopher Chulack (”Akutten”) er tilbake med et intenst actiondrama fra New Yorks gater. Vi følger en gruppe uredde og engasjerte kvinner og menn fra ambulansetjeneste, brannvesen og politi, både på jobb og i privatlivet.

Monte ”Doc” Parker (Michael Beach) og Carlos Niete (Antony Ruivivar) arbeider i det unge og tøffe ambulanseteamet. Hver dag må de takle tragedier og strekker seg langt for å hjelpe mennesker i nød.

Kim Zambrano (Kim Raver) tilhører også ambulanseteamet, og kompanjongen Bobby Caffey (Bobby Cannavale) er hemmelig forelsket i henne. Kim har imidlertid vært gift med Jimmy Doherty (Eddie Cibrian), og følelsene for ham er ikke helt sluknet ennå. Doherty er en iherdig og dyktig brannmann, men desto mer lettsindig i privatlivet. Doherty har fått en ny kompanjong, den energiske og modige Alex Taylor (Amy Carlson).

Politiet i 55. distrikt har heller ikke rolige dager. Maurice ”Bosco” Boscorelli (Jason Wiles) er en tøffing, men hans bestrebelser på å kunne kalle seg ”supercop” irriterer hans partner Faith Yokas (Molly Price), mor til to barn og ulykkelig gift. Boscos måte å håndheve loven på kolliderer med veteranen John ”Sully” Sullivans (Skip Sudduth) oppfatning av politiyrket. Sully er dessuten lite begeistret for sin nye og urutinerte partner Ty Davis (Coby Bell), sønn av Sullys forhenværende kompanjong som ble drept i tjeneste.

Originaltittel: Third Watch
Produksjonsselskap: John Wells Productions i samarbeid med Warner Bros. Television.
Produsenter: John Wells og Christopher Chulack
I rollene: Michael Beach, Antony Ruivivar, Kim Raver, Bobby Cannavale, Eddie Cibrian, Amy Carlson, Jason Wiles, Molly Price, Skip Sudduth, Coby Bell
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36

Bilde
Brannmannen Jimmy Doherty (Eddie Cibrian).LENKER
  • Les mer hos NBC 
  • Diverse om Third Watch