Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 2. februar 2000 kl 22.30 Siste nytt

Siste nytt

NRK2 onsdag 2. februar kl 22.30
Advokatene (5)

Drap i rettferdighetens navn
Bobby Donnell skal forsvare Gerald Braun, som skal for retten etter ha drept sin datters morder. Dommeren vil dessuten ha rabbien hans på tiltalebenken for medvirkning til drap, fordi Braun hadde bekjent for ham at han önsket å drepe mannen.
Med andre ord, det er nok av juridiske utfordringer for Bobbys lille advokatfirma i Boston. Den tragiske Braunsaken synes ikke å kunne få noen lykkelig ende. Bobby gir Braun det overbevisende råd om at han bör erklære seg sinnsforvirret. Men det vil ikke Braun gå med på, fordi det var den samme strategien datterens drapsmann brukte da han ble frikjent.
Samtidig vedder Eugene penger på at han vil få frikjent en mann som han mistenker er skyldig i væpnet ran. Og Ellenor möter en mann hun er blitt kjent med gjennom en kontaktannonse.

Om serien
\"Advokatene\" (The Practice) er blant de mest sette dramaseriene i USA, der den nå er inne i sin fjerde sesong. I förste omgang er det satt opp 17 episoder på sendeplanen i NRK1 i höst.
Serien er skrevet og profusert av David E. Kelley, mannen bak suksesser som \"Chicago Hope\" og \"L.A. Law\". Denne gang gir han et mer realistisk og uglamoröst bilde av hverdagen ved et lite advokatkontor i Boston. Her har juristene lös snipp og bukser uten press. Men smarte er de, og de lar seg ikke pille på nesen når sakene til slutt havner i retten. Ofte tar de saker for ubemidlete, og dermed kan det bli vanskelig å holde selskapets stramme budsjett i balanse.
Bobby Donnell (Dylan McDermott) er sjefen, en ung idealistisk jurist med uböyelig rettferdighetsssans. Hans höyre hånd er Ellenor Fruett (Camryn Manheim), en fornuftig og frittalende dame. Eugene Young (Steve Harris) er en kjapp og energisk kar, mens Lindsay Dole (Kelli Williams) er nyutdannet og noe usikker. Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton) er kontorets trygge og rolige sekretær som holder orden på saker og ting. Endelig har vi Jimmy Berluti (Michael Badalucco), en entusiastisk advokat og god venn av Bobby.

NRK2 onsdag kl 22.30
Tidligere sendt NRK1 2.10.98

Bilde
Ellenor (Camryn Manheim) treffer en mann gjennom en kontaktannonse.

Amerikansk dramaserie
Produksjon: 20th Century Fox (sendt på ABC 1987)
Originaltittel: The Practice
Med Dylan McDermott, Camryn Manheim, Kelli Williams, Steve Harris, Michael Badalucco
Produsent og manusforfatter: David E. Kelley
Pressekontakt: Helene Amlie, tlf 23 04 77 51\'\'