Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 27. juni 2006 kl 22.15 Seks fot under

Kjærlighet og savn

Brenda (Rachel Griffiths) og Claire (Lauren Ambrose) må trøste en sørgende enkemann (Bill Cobbs). (Foto: Warner Bros)
Brenda (Rachel Griffiths) og Claire (Lauren Ambrose) må trøste en sørgende enkemann (Bill Cobbs). (Foto: Warner Bros)
Begravelsesbyrået Fisher & Sons må ofte trå til som sjelesørgere når fortvilede pårørende ikke klarer å si farvel til avdøde.

En sørgende enkemann slår seg i kveld til på begravelsesbyrået. Claire, Brenda og de andre gjør det de kan for å trøste mannen som ikke klarer tanken på å skilles fra sin kone gjennom 56 år.

Kjærlighetslivet til Ruth går i bølgedaler. Hun avviser Hiram og finner snart at blomsterdekoratøren Nikolai nærer varme følelser for henne.

Claire blir presentert for Brendas bror, Billy, og får umiddelbart sans for ham.

Om serien
I sommer får vi gjensyn med de to første sesongene av suksesshistorien "Seks fot under". Hver tirsdag fremover byr NRK2 dobbeltepisoder.

Selveste julaften blir livet til familien snudd opp ned på en ganske brutal måte. Sønnen Nate kommer hjem i ferien bare for å oppdage at faren Nathaniel er blitt drept i en bilulykke. Han må ta seg av sin kontrollerende mor, Ruth, som har hatt et sidesprang, sin homofile bror, David og lillesøsteren Claire som mottar nyheten om farens død etter å ha inntatt en mengde narkotika. Nå må de i fellesskap finne ut hvem som skal drive familiebedriften som er et begravelsesbyrå, videre.

Fakta
Manusforfatter og produsent er Oscarvinner Alan Ball ("American Beauty"). "Seks fot under" er produsert av Warner Bros på oppdrag fra HBO, den amerikanske TV-stasjonen som har stått for noen av de mest kontroversielle og kritikerroste TV-seriene de senere år, bl.a. "Sopranos", "Sex og singelliv" og "Krigens brorskap".

"Seks fot under" har vunnet mange priser, deriblant Emmy og Golden Globe.


Amerikansk dramaserie
Orginaltittel: Six Feet Under
Produsent: Warner Bros. for HBO
I rollene: Peter Krause, Michael C. Hall, Frances Conroy, Lauren Ambrose, Freddy Rodriguez, Mathew St. Patrick, Rachel Griffiths.
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, info@nrk.no, tlf: 815 65 900