Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 10. oktober 2008 kl 20.45 Seks fot under

Skrekk og gru

David blir overfalt i kveldens episode. Foto: Warnerbros.
David blir overfalt i kveldens episode. Foto: Warnerbros.
David får problemer av uante dimensjoner mens Keith er ute og reiser med jobben. De to mennene krangler til stadighet, og nå skal Keith være borte i tre måneder. Nate prøver sorgterapi, og Ruth blander seg i Georges familieanliggender.

David er bekymret for hva som skal skje med forholdet til Keith. Keith skal ut på turné med Celeste og har fortsatt ikke fortalt folk på jobben at han lever i et homofilt forhold. Da han ringer hjem fra reisen, kaller han David "honey" for å virke mer macho.

Ruth oppfordrer Nate til å søke hjelp med sorgarbeidet og ber ham bli med i en sorggruppe. Hun tenker også på sønnen til George, Kyle, og foreslår at hun skal koble ham med en hyggelig kassadame på stoffbutikken hvor hun handler ofte.
Dette gjør George aldeles rasende, og han ber henne passe sine egne saker.

David er på vei hjem fra å hente et lik da han stopper for å hjelpe en attraktiv mann som har problemer med bilen. Det viser seg at mannen har alt annet enn edle hensikter – han angriper David og tvinger ham til å ta ut alle pengene sine fra en minibank inne i en 7-11.

Om serien
"Seks fot under" handler om livet til familien Fisher; barna Claire, Nate og David, og moren Ruth. Nate og David driver begravelsesbyrået Fisher & Diaz, som de overtok da faren døde i en ulykke. Claire er singel, David lever i et trøblete partnerskap med sikkerhetsvakten Keith, mens Nate har fått datteren Maya med samboeren Lisa. Nå er Lisa død, og Nate må starte på nytt.

Med utgangspunktet i døden dreier serien seg om livet i sin alminnelighet, blant vanlige mennesker. "Seks fot under" er en av det nyskapende HBOs største suksesser, ved siden av "Sopranos", "Krigens brorskap" og "Sex og singelliv". Seriens produsent er Alan Ball, som også stod bak den Oscar-belønnede filmen "American Beauty". "Seks fot under" har vunnet mange Emmy- og Screen Actor's Guild-priser.

Innkjøpt amerikansk dramaserie (2004)
Originaltittel: Six Feet Under (sesong 4)
Episodetittel: That’s My Dog
Produsert av HBO
I de viktigste rollene: Peter Krause (Nate Fisher), Michael C. Hall (David Fisher), Frances Conroy (Ruth Fisher), Lauren Ambrose (Claire Fisher), Freddy Rodriguez (Federico Diaz), Mathew ST Patrick (Keith Charles), Lili Taylor (Lisa Kimmel Fisher), Rachel Griffiths (Brenda Chenowitz).

Presseansvarlig: Anna-Marie Normann, 23 04 78 53