Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 30. oktober 1999 kl 18.30 Smørøyet

Smørøyet (ttv)


NRK1 lørdag 30. oktober kl 18.30
Smørøyet (8:8)

Stortives midt i smørøyet

Andreas Varmann Hustad er ny programleder i Smørøyet og da han fikk jobben visste han ingenting om fjernsynsproduksjon. Etter at høstsesongen snart er unnagjort vet han litt mer, men han mener selv han fortsatt har mye å lære.
- Selvfølgelig er det mulig å bli bedre, i alt, svarer Anders på spørsmål om hva han vil forbedre seg på neste sesong.
- Jeg må ihvertfall lære meg å snakke tydeligere og holde hendene borte fra ansiktet, smiler den sjarmerende 14-åringen, som har blitt svært populær etter høstens programmer.
- Anders er et naturtalent. Han ble kastet rett inn i produksjonen med en gang, uten noen form for kursing, og det har han taklet helt fantastisk, skryter prosjektleder for Smørøyet, Barbro Semmingsen.
To til tre dager i uka tilbringer Anders i barneredaksjonens lokaler, og skolen får riktignok mindre oppmerksomhet.
- Jeg klarer godt å henge med, men det krever litt mer av meg enn når jeg bare hadde skolen å tenke på, innrømmer han, samtidig som at understreker at dette er en erfaring han kan komme langt med.
- Jeg vet at andre som har jobbet i Smørøyet har kommet seg videre innenfor faget, men det behøver ikke å skje med meg, mener han.

Snowboardfrik
Så vet han heller ikke om fjernsynsjobbing er det han vil satse på i fremtiden. Mest av alt har han lyst til å bli profesjonell snowboarder.
- Det er egentlig altfor tidlig å si hva som skjer videre, men jeg håper å begynne på toppidrettsgymnaset på snowboardlinjen når den tid kommer, forteller han.
Det er nemlig skatboard og snowboard som opptar det meste av 14-åringens fritid. Derfor blir det ikke tid til mye tv-titting, men favorittprogram det har han.
- TVTV med Espen Thoresen og Kristopher Schau er bare helt rått. De gutta der er vanvittig morsomme, ler han.
Men når det er snakk om idoler kommer ikke en snowboardfrik utenom Daniel Franck.
- Det hadde ikke vært så dumt å fått han med i Smørøyet, eller i hvertfall fått han til å vise noen triks, påpeker Anders.

Med i gjengen
Sammen med Janne Rønningen, Stian Barsnes Simonsen og Anja Stabell utgjør Anders firkløveret som styrer Smørøyet, og han er veldig glad for den gode kontakten de fire har fått.
- Det er veldig viktig at vi kommer godt overens, og så langt har det vært helt topp, sier han.
- Janne er bare så utrolig morsom, og ideene bare popper ut av henne. Det tar aldri slutt, og det er klart det er en kjempefin ressurs å ha i en programledergjeng, fortsetter han.
På privat basis har ikke programlederjobben forandret livet til Anders.
- Jeg hadde ikke fortalt vennene om at jeg hadde fått jobben, fordi det tok litt tid før det virkelig gikk opp for meg. Jeg ble helt paff. Uansett fant de det ut på et vis, men de har ikke gjort noe spesielt ut av det. Forandringen er bare at jeg driver med noe annet i tillegg til det vi gjør sammen, påpeker Anders.
- Jeg har i alle fall fått mye positiv tilbakemelding, om at programmet vi lager nå er veldig bra. Det skal vi også fortsette med, slutter Anders.

NRK1 lørdag kl 18.30

Bilder (via Scanpix/Internett)
Anders Varmann Hustad har snart gjort unna en sesong som programleder i Smørøyet, og trives kjempegodt. (NRK-foto: Ole Kaland)

Egenprodusert barne- og ungdomsprogram
Programledere: Anders V. Hustad, Anja Stabell, Janne Rønningen og Stian Barsnes Simonsen
Prosjektleder: Barbro Semmingsen
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18