Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 10. august 2001 kl 20.55 Niern: Hullet

Dyster taiwansk film


Det regner og regner. Ute og inne. Rørene springer, tapeten sveller opp og faller av. Vannet er forurenset og fjernsynet er fullt av advarsler. Man bør ikke en gang vanne planter med vannet.

Folk skal evakueres fra en bydel der det er brutt ut en mystisk sykdom. De smittede begynner å oppføre seg som kakerlakker og søker seg bort i mørke avkroker.

Noen få beboere nekter å flytte på seg. Yang er en jente som
hamstrer toalettpapir og drømmer seg inn i en glitrende verden der hun personifiserer den store Hongkong-stjernen fra 50-tallet, Garce Chang. I etasjen over bor Lee, en ung mann som er i ferd med å synke ned i apatien. Så banker en
rørlegger på døra. Yang har klaget på en vannlekkasje fra taket, og rørleggeren må undersøke stuegulvet hos Lee. Kanskje ligger det et vannrør her som er sprunget lekk.

Fjernsynet babler i vei om oppskrifter på hurtignudler, mens
desinfeksjonsskvadronene tråler området. Og regnet høljer ned.

Om regissøren
Tsai Ming liang er født i Kuching i Malaysia. Etter å ha fått sin utdannelse ved The Drama and Cinema Department of the Chinese Cultural University of Taiwan, jobbet han som produsent og tv-regissør. I 1992 laget han sin første
spillefilm "Rebels of the Neon God", og han fulgte opp med "Vive l'Amour" som fikk Gulløven i Venezia i 1994. Hans tredje film, "The River", vant Sølvbjørnen i Berlin og ble vist på Tromsø filmfestival i 1998. "Hullet", som inngår i serien "2000 sett av", vant kritikerprisen i Cannes i 1998. Tsai Ming liang regnes blant de mest spennende og kompromissløse filmskaperne i Østen i dag.

Regi: Tsai Ming liang
Med Kuei-Mei Yang og Kang-sheng Lee
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilde
Yang klager på en vannlekkasje fra taket, og en rørlegger må sjekke om årsaken ligger hos naboen i etasjen over.