Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 22. desember 2003 kl 20.35 Hotellet

Adam får et tilbud han ikke kan avslå

Mikaels foreldre dukker opp i baren. De har vært hos legen, og Mikaels far (Nils Skousen) har en alvorlig beskjed til sin sønn (Sune Otterstrøm) (Foto: Ole Kragh-Jacobsen DR/TV2)
Mikaels foreldre dukker opp i baren. De har vært hos legen, og Mikaels far (Nils Skousen) har en alvorlig beskjed til sin sønn (Sune Otterstrøm) (Foto: Ole Kragh-Jacobsen DR/TV2)
Kjøkkensjefen Lasse og servitøren Anette har giftet seg, og bestemt seg for å starte på egen hånd. På kjøkkenet på Hotell Faber skjer det derfor forandringer.

Kokken Jimmy kan gledesstrålende fortelle sine kolleger at han er blitt forfremmet til kjøkkensjef. Samme dag får Adam et fornemt besøk. Den berømte kokken Dorthe Krog skal flytte til byen, og tilbyr sine tjenester. Adam får et tilbud han ikke kan avslå.

Mikaels foreldre dukker opp i baren på hotellet. De har en alvorlig beskjed til sin sønn. Aminah er to måneder på vei, men er stadig i tvil om hun vil ha barnet – noe som fører til store diskusjoner med Maria.

Om serien
"Hotellet" har hatt stor suksess i Danmark, og nå får også NRKs seere gleden av denne danske dramaserien som foregår på Hotell Faber, et eksklusivt hotell i en større, dansk provinsby.

Vi møter hotellets eier, enken Alice Faber, og hennes tre voksne barn, Adam, Julie og Nikolaj, og de ansatte: resepsjonistene Louise og Maria, kokken Jimmy, stuepiken Aminah og vaktmesteren John. Hvert avsnitt er historier om hotellets folk, gjester eller andre med forbindelse til hotellet.

Hotell Faber, som har vært i familiens eie gjennom generasjoner, er bygget på ruinene etter et gammelt kloster. Det er et mystisk hotell, som reagerer på forskjellig vis hvis noen truer det eller familien Faber.

Medvirkende:
Alice Faber: Kirsten Olesen
Adam Faber: Martin Hestbæk
Julie Faber, Trine Appel
Nikolaj Faber: Paw Henriksen
Maria Faber: Anne-Grethe Bjarup Riis
John Christian Lundbye: Baard Owe
Jimmy Larsen: Søren Byder
Louise Jacobsen: Lene Maria Christensen
Aminah Ahmed: Jamile Massalkhi Rudolf
Jens Kirk: Søren Spanning
Mikael: Sune Otterstrøm
Dorthe Krog: Mette Horn
Mikaels far: Nils Skousen
Mikaels mor: Elsebeth Steentoft

Dansk dramaserie
Regi: Morten Arnfred og Morten Giese
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83