Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 17. mars 2010 kl 20.45 Millionær i forkledning

Hilary på puben

Hilary Devey tar seg jobb på den lokale puben og blir ikke gjenkjent som millionær. (foto: RDF International)
Hilary Devey tar seg jobb på den lokale puben og blir ikke gjenkjent som millionær. (foto: RDF International)
Hilary på 51 har bygget opp en vellykket transportforretning i et sterkt mannsdominert miljø. På tide å gi noe tilbake til samfunnet, sier den tøffe damen, og plukker ut to prosjekter hun vil støtte i den lille byen Rochdale.

Hilary Devey later som om hun flytter tilbake til sitt barndomsmiljø, en ganske tøff bydel nær Manchester. For henne har slagordet "Den som kan gå, spise og sove, kan jobbe." hatt alt å si, og Hilary har ikke særlig sans for å leve på trygd. Hun tar seg jobb på en pub, der hun fort kommer i kontakt med mange mennesker.

– Det som er så fint her, er at de ikke vet at jeg er rik. Derfor tar de meg som jeg er, forteller hun.

Hilary trives, finner to mulige prosjekt hun vil støtte, og gir mye mer enn det hun hadde planer om.

Om serien
I sommer kan du åtte onsdager framover følge Millionær i forkledning, eller som realityserien heter på engelsk; The Secret Milllionair. Dette er tredje runde i Norge, mens britene er i gang med sin fjerde på Channel 4.

I hver episode møter du en ekte millionær utkledd som en tilfeldig person. Vedkommende menger seg med folk i et fattigslig miljø for å finne ut hvem som skal få tusenvis av pund til å forbedre livet sitt. Millionærene forlater sine familier og komfortable boliger, lever på et minimalt budsjett i kummerlige kår og jobber gratis. De som filmer, utgir seg for å lage en dokumentar og etter ti dager, avslører millionæren seg og gir bort den store gaven.

Denne gangen tar serien for seg gjengkultur, våpenkriminalitet, funksjonshemming og hjemløse i noen av Storbritannias barskeste områder. Og gavene er blitt enda flottere enn i de to tidligere seriene.

Programmet er sendt tidligere

Britisk realityserie (7:7) 2008
Produsert av: RDF Television / RDF International
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900