Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 30. mars 2001 kl 19.30 Filmredaksjonen

Filmredaksjonen

NRK2 fredag 30. mars kl 19.30
Filmredaksjonen NRK

Kjærlighet og glamour

Bille Augusts film, \"En sang for Martin\", har premiere denne helgen. Filmredaksjonen anmelder filmen som handler om et voksent kjærlighetsforhold som endres gjennom møtet med Altzheimers sykdom. Og mens vi venter på Oscar-filmene gir Brita Møystad Engseth oss en forsmak på hva som er i vente.

\"Miss Undercover\", en ny komedie i Donald Petries (\"Mystic Pizza\", \"Gretne gamle gubber\", \"My Favourite Martian\") regi, har premiere etter påske. En missekåring er tema i filmen, og i rollene finner vi blant andre Michael Caine, Candice Bergen og Sandra Bullock. Filmredaksjonen traff sistnevnte i London.

Mens vi venter
Mange av filmene som på søndag hentet hjem Oscar-statuetter, har ikke nådd norske kinoer ennå. En av dem vi venter på er \"The Contender\" - en politisk triller som også kaster lys over spørsmål av moralsk karakter. Brita Møystad Engseth kommenterer.

Premierefilmene
I tillegg til Bille Augusts \"En sang for Martin\", hvor blant andre Sven Wollter og Viveka Seldahl er i viktige roller, blir det premiere på \"Traffic\" og \"Remember the Titans\".

\"Traffic\" er Steven Soderbergh, en av Hollywoods hotteste filmskapere, nyeste film. Den sanket ikke mindre enn tre Oscar-statuetter - regi, klipping og beste mannlige birolle. Nå har den norgespremiere!

\"Remember the Titans\" er en \"feel- good-movie\" basert på virkelige hendelser med Denzel Washington i hovedrollen. Regien er ved Boaz Yakin.

Filmskole og konkurranse
\"Filmskolen\" fortsetter, og denne gangen handler det om lys. Filmredaksjonen snakker med en som har peiling.

Kveldens program byr på konkurranse med flotte filmpremier også denne uken.

NRK2 fredag kl 19.30
Blir også sendt på NRK1 fredag og NRK2 søndag

Ukentlig filmmagasin fra NRK Kulturavdelingen
Programledere: Pål Bang-Hansen og Brita Møystad Engseth
Redaksjonsleder: Haagen Guttu
Filmredaksjonen på Internett: http://www.nrk.no/film/
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)