Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 11. august 2008 kl 23.15 Dalziel og Pascoe

Etter rekonvalesensen

Sjefsetterforsker Dalziel (Warren Clarke, t.v.) og førstebetjent Pascoe (Colin Buchanan) i Detektimen.(Foto: BBC)
Sjefsetterforsker Dalziel (Warren Clarke, t.v.) og førstebetjent Pascoe (Colin Buchanan) i Detektimen.(Foto: BBC)
Etter å ha gått på veggene en tid som rekonvalesent, er sjefsetterforskeren Dalziel i full sving igjen sammen med makker og førstebetjent Pascoe.

De to slitesterke etterforskerne Dalziel og Pascoe får en rekke tøffe og forbløffende saker å løse på deres hjemmebane i Yorkshire. Dalziel har, sterkt tilrådd av sin lege, klart å holde seg unna flaska mens han gikk ledig.

Noe brygger opp
Nå fører den første saken ham til et ølbryggeri, noe som i seg selv står for Dalziel som en utfordring. Men ikke for det – han har vært innom bryggeriet tidligere, og det viser seg å komme ham til gode. Under etterforskningen av et dobbeltmord på et krisemottak for kvinner har han dumpet bort i en ungpike som sier hun er Abbie Hollingsworth. Dalziel vet hun bløffer fordi Abbie var enearving til det lokale ølbryggeriet og ble myrdet for 19 år siden.

Ettertankens bleke glans
Og det var Dalziel som hadde saken den gang. Men nå da han blir nødt å ta den opp på nytt, erfarer han også at han kan ha feilvurdert en rekke forhold.

Om serien
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelig hvis de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner. Han har et forhold til Ellie.

Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.

Serien er sendt tidligere på NRK.

Britisk kriminaldrama (1996)
Originaltittel: Dalziel & Pascoe, Series 5
Kveldens episode: A sweeter Lazarus, part 1
Produsert av: BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Warren Clarke (Andrew Dalziel), Colin Buchanan (Peter Pascoe), Susannah Corbett (Ellie Pascoe), Prunella Scales (Miss Disney), Dominic Jephcott (Dr Sam Fallowfield), James D'Arcy (Franny Roote), Zoë Hart (Anita Sewell)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57, mail:
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no