Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 4. juni 2004 kl 20.45 Retro

Nasjonalskalden Åge

1.	Lynni Treekrem, Åge Aleksandersen, Elisabeth Andreassen og Ole Jørgen Grønlund (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
1. Lynni Treekrem, Åge Aleksandersen, Elisabeth Andreassen og Ole Jørgen Grønlund (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Åge Aleksandersen er en institusjon i norsk musikkliv – og i den norske folkesjela. Han er på plass i studio sammen med en spesiell blomst fra vår musikkflora, Lynni Treekrem. Programledere og medspillere er som vanlig Elisabeth Andreassen og Ole Jørgen Grønlund.

Åge Aleksandersen åpner kalaset med en av sine mange signaturmelodier, "Levva livet". Lynni Treekrem svarer med en melodi av Tom Paxton og Fred Åkerström, "Jag ger dig min morgon". I Lynnis språkdrakt heter den "Min morra".

Etter samtalen, med sanger innimellom, står Rolling Stones på menyen når Åge synger "Paint it Black" av Mick Jagger og Keith Richards. Lynni derimot har et eget tak på Åge Aleksandersens "Dains med dæ". Mange mener hun synger den bedre enn sjefen sjøl.

"Travelin’ Band" av John Fogerty og Bob Dylans "One More Cup of Coffee" får det til å svinge i studio før programmet avrundes med et medley som består av "I Was Made for Loving You", "Take It easy", "Twist and Shout" – og selvsagt "Always Look on the Bright Side of Life" .

Egenprodusert underholdning
Programledere Ole Jørgen Grønlund og Elisabeth Andreassen
Prosjektleder Kerstin Asplund
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83