Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 5. august 2008 kl 19.30 Hairy bikers kokebok

Irskesjø-mat

Si og Dave har landet i byen Douglas på Isle Man. (Foto: BBC Worldwide)
Si og Dave har landet i byen Douglas på Isle Man. (Foto: BBC Worldwide)
Sy og Dave er oppvokst med motorsykler mellom beina og har sans for mat som finnes utenom allfarvei. Denne gang skuer de ut over Irskesjøen og brummer i land på Isle of Man, de haleløse katters øy.

Motorsykkelløpet "Tourist Trophy motorbike race", som hvert år arrangeres på øya, frister veldig og lar seg fint kombinere med utforskningen av øyas matskikker. Det spesielle løpet varer i 14 dager, men på Mad Sunday kan alle som vil delta. Sy og Dave har meldt seg på.

Med syklene på dekk
Sy og Daves ankomst til øya vekker oppsikt. De har leid en katamaran og surret syklene fast på dekk. På vei over Irskesjøen benytter de tiden til å koke krabbesufflé og meske seg med sjøabbor.

Etter landgang i byen Douglas på øyas nordkyst, tar Sy og Dave den lokale saue-rasen, loagthan, i øyesyn. Og på stranden holder de et etegilde med lammestek og kamskjell.

300 km/t
På Mad Sunday åpnes deler av løpstraséen, og det er anledning for alle som vil å delta i Isle of Mans TT Races. Løpet går på en offentlig vei gjennom landsbyer og fjellparti, og er 60.6 km langt. Øya har antakelig verdens mest liberale trafikkregler, og man kan se motorsykler passere "lusekjørere" i 300 kilometer i timen i en sving. Mer om serien
Utstyrt med hver sin engelske motorsykkel futter de i vei på fire kontinenter og finner fram til god mat, spennende plasser og mye moro. Si og Dave heter de to skjeggete karene.

Resultatet av reisingen og matinteressen er blant annet at Si og Dave har kreert sin egen kokebok.
Den første serien BBC har laget med dem, foregår i Portugal, Namibia, Romania, Irland og Isle of Man.

Serien er sendt tidligere.

Britisk matprogram (2005)
Originaltittel: The Hairy Bikers' Cookbook serie 1
Produsert av: BBC Worldwide
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer