Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 22. januar 2008 kl 20.00 Robin Hood

Populær helt i ny utgave

Robin Hood og gjengen hans er tilbake! (Foto: BBC)
Robin Hood og gjengen hans er tilbake! (Foto: BBC)
Robin Hood er en velkjent figur og elsket av millioner verden rundt. Nå er mannen som stjeler fra de rike og gir til de fattige tilbake i en modernisert versjon.

BBC har produsert tv-serien om Robin av Locksley, som denne gangen er gjort mer morsom, moderne og intelligent for å appellere til dagens publikum. Serien fikk veldig god mottagelse i England, og de første syv episodene hadde i gjennomsnitt syv millioner seere.

Nykommer i hovedrollen
I rollen som Robin Hood finner vi unge, lovende og relativt ukjente Jonas Armstrong. Den onde sheriffen av Nottingham spilles av den mer erfarne Keith Allen, som har spilt i filmer som "24 Hour Party People", "Trainspotting" og "The Others".

Richard Armitage spiller Sir Guy av Gisborne. Armitage er blant annet kjent for sin rolle som John Thornton i serien "Nord og sør".

Varm velkomst?
I første episode kommer Robin av Locksley hjem til England etter å ha vært i korstoget med kong Rikard Løvehjerte. Der venter et ganske annerledes land enn det han forlot. Den nye sheriffen har tatt kontroll over Nottingham og krever urettmessige høye skatter av folket.

I Robins fravær har sheriffens håndlanger, Sir Guy av Gisborne, styrt Locksley og mange av landsbybeboerne, inkludert Scarlett familien, har lidd.

Robin søker råd hos den gamle sheriffen, Edward, og hans datter Marion. Robin blir lettet da han oppdager at hans barndoms kjærlighet fortsatt er ugift. Marion er ikke like begeistret, og vil ikke ha noe med Robin å gjøre.

Kampen mot tyranniet
Den nye sheriffen forsøker å tvinge Robin til å dømme sønnene til Dan Scarlett til døden ved henging. Dette nekter Robin, og i stedet går han ut og fornærmer sheriffen i all offentlighet. Deretter setter han Scarlett-guttene fri i en dramatisk redningsoperasjon.

Etter denne hendelsen er det ingen vei tilbake. Robin av Locksley er nå blitt fredløs. Sammen med Will Scarlett, Allan A. Dale og Much søker han dekning i Sherwoodskogen, og herfra fortsetter de kampen mot sheriffens tyranni.

Britisk dramaserie
Produsert av Tiger Aspect productions for BBC (2006)
Originaltittel: Robin Hood
Med: Jonas Armstrong (Robin Hood), Lucy Griffiths (Marion), Sam Troughton (Much), Gordon Kennedy (Little John), Harry Lloyd (Will Scarlett), Joe Armstrong (Allan A. Dale), William Beck (Roy), Keith Allen (Sheriffen i Nottingham), Richard Armitage (Sir Guy av Gisborne), Michael Elwyn (Sir Edward), Anjali Jay (Djaq)
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no

LENKER
  • Les mer