Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 10. august 2001 kl 19.55 Du skal danse mye ...

Musikalsk helsekost


Tore Skoglund har fått med seg sin svenske venninne Ann-Charlotte Andersson som medprogramleder i "Du skal danse mye...". Tre uker på rad tar de oss med til Skarphallen i Tromsø der vi får møte norske, svenske og danske danseband. Først ut er den svenske gruppa Streaplers og den norske trompetisten Finn Eriksen. Reporter Ingeborg Heldal lodder stemningen blant publikum i salen.

Dansegallaen i Skarphallen har en lang tradisjon, men har bare vært tv-program siden 1995. Tore Skoglund og Ann- Charlotte Andersson fant tonen helt tilfeldig da Andersson var i Tromsø for å spille til dans med sitt eget band i 1997. Siden den gang har de regjert sammen på skjermen fra "Nordens Paris".

Når de to gode vennene inviterer til dansegalla, tar de seg også tid til litt prat og moro med artistene, og dansebandenes frontfigurer snakker om den gode kontakten mellom publikum og artister.

Ingeborg Heldal, kjent som programleder i familieprogrammet "Ryk eller reis" og "Påskemorgen", er frittgående reporter blant 2000 publikummere. Fra gulvet skal hun prøve å formidle stemningen til seerne.

Lang erfaring
Ann-Charlotte har lang erfaring fra både internasjonale og svenske band. Blant annet var hun vokalist i dansebandet Drifters i fire år. I tillegg har hun ledet flere programmer på SVT, deriblant "Bingo-Lotto" og "Café", og hun har naturlig nok vært innom Svensktoppen med flere låter. Som medprogramleder i "Du skal danse mye.." er hun i sitt rette element.

- Da jeg fikk spørsmål om å være programleder sammen med Tore, ble jeg kjempeglad. Og i etterhånd ser jeg hva livet har å by på av positive muligheter om man bare tar utfordringene på strak arm, sier Ann-Charlotte.

Mye musikk
Først ut i kveld er den svenske gruppa Streaplers. De er en av veterangruppene innenfor det svenske danseband- iljøet, og har holdt på siden 1959. Naturlig nok har det vært noen utskiftninger i bandet siden den gang. For eksempel har Gert Lengestrand sluttet, en skikkelig gammelrocker og en av de mest profilerte vokalistene. Lengestrand er imidlertid ofte med som gjestevokalist når bandet turnerer, så også på turen til Tromsø. Han rocker seg gjennom "Diggety Doggety" - en storhit fra 1964. For øvrig er det en nordmann med i bandet nå, Kjetil Granli, som håndterer trommene og gjør noen av sangnumrene. Hovedvokalist er Kenny Samuelsson.

Så har vi mannen med den gylne trompet, Finn Eriksen. Han spiller "Lappland" og andre kjente melodier like gyllent som før, og han høster stormende applaus på dansegallaen i Tromsø.

I dette første av tre programmer får vi også musikalske smakebiter fra to av bandene som er hovedgjester i de neste programmene, nemlig svenske Kellys og danske Kandis.

Egenprodusert sending fra NRK Troms
Programledere: Tore Skoglund og Ann-Charlotte Andersson
Prosjektleder: Anne Mari Svendsen
Pressekontakt: Anne-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilde
1. Mannen med den gylne trompet, Finn Eriksen. (Foto: Lars Å. Andersen)
2. Ann-Charlotte Andersson, Tore Skoglund og Ingeborg Heldal. (Foto: Lars Å. Andersen)

3. Kenny i Streaplers. (Foto:Lars Å. Andersen)

4. Glade dansere. (Foto: Lars Å. Andersen)