Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 30. august 2004 kl 19.30 Puls

Farlig behandling og lettere fødsler

Anbjørg Sætre Håtun ser fram til en ny høst som programleder for Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Anbjørg Sætre Håtun ser fram til en ny høst som programleder for Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Programleder Anbjørg Sætre Håtun er klar med en ny runde med helsemagasinet Puls. I tillegg til nyheter, forbruker- og livsstilsaker kan seerne i høst få svar på spørsmål av redaksjonens eget ekspertpanel, både på nett og i selve sendingen.

I sesongens aller første program skal det handle om alternativ behandling, trening som kan gi en enklere fødsel, og om flytting og barn.

Må selv kontrollere
I den tradisjonelle skolemedisinen kan leger miste retten til å praktisere etter feilbehandlinger. Alternativ behandling er en bransje der det ikke finnes noe offentlig kontrollsystem gjennom myndighetene. Dersom pasienten ikke selv sjekker at alt er som det skal, kan det gå riktig galt. I Puls møter vi noen som opplevde akkurat det.

Enklere fødsel med trening
Hvert år fødes det 60 000 barn i Norge, og naturlig nok er mødrene deres opptatt av ha en lettest og minst mulig smertefull fødsel. Er det noe den gravide selv kan gjøre for å oppnå akkurat det? Ja, sier en ny undersøkelse som snart skal publiseres i et stort og internasjonalt anerkjent tidsskrift. Dersom du trener på en spesiell måte vil du i de aller fleste tilfeller få en enklere fødsel, og nøyaktig hva de overraskende funnene i undersøkelsen går ut på får du vite i Puls i kveld.

Barn og flytting
Flytting kan være både spennende og utfordrende, men for mange barn kan det også bli vanskelig. Mange må reise fra skole og venner, og mister hele det gamle miljøet sitt. I kveld får du råd om hva foreldrene kan gjøre for at overgangen skal gå så bra som mulig.

Eget ekspertpanel
Også i år har Puls et eget ekspertpanel som gir råd og svarer på seernes egne spørsmål. I kveld kommer allmennlege Jørgen Skavlan i studio for å snakke om blant annet flåttbitt og barn og feber. Etter selve fjernsynsprogrammet, fortsetter programleder Anbjørg Sætre Håtun og Skavlan å svare seerne gjennom en halvtimes direktesending på Puls’ nettsider.

De andre ekspertene er Fedon Lindberg (kosthold og helse), Siri Aabel (alternativ behandling), Jørgen Skavlan (allmenn medisin), John Nikolaisen (sex og samliv), Jorunn Sundgot-Borgen (kropp og trening) og Finn Skårderud (psykisk helse).

Egenprodusert helsemagasin fra NRK Fakta
Prosjektleder: Marie Sjo
Programleder: Anbjørg Sætre Håtun
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Bilde
Anbjørg Sætre Håtun ser fram til en ny høst som programleder for Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)