Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 24. november 2001 kl 19.55 Nr 13: En fremmed flytter inn

Uønsket nykommer


 En ung tysk student (Even Lynne) flytter inn i Nr.13. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
En ung tysk student (Even Lynne) flytter inn i Nr.13. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Det er forandringer i vente i Nr. 13. En ny leieboer skal flytte inn, og beboerne er fulle av forventning. Men når det blir kjent at det er en student fra Tyskland det dreier seg om, tar Roger affære.

Roger har et åpent sinn i forhold til utlendinger, mener han selv. Men å ha en tysker boende i gården er helt utenkelig. Her må man vise solidaritet med de eldre beboerne som har opplevd krigen, de skal slippe å gjenoppleve vonde minner, erklærer han.

Dermed setter Roger i gang en uforsonlig kampanje mot innflytteren. Men så kommer ukjente opplysninger for en dag som setter ham selv i en ytterst pinlig situasjon. Hvordan han skal komme ut av denne affæren med æren i behold, er ikke godt å si!

I gjesterollen som den nye leieboeren møter vi Even Lynne.

Om serien
Komiserien ”Nr. 13” var en av NRKs seermagneter i høstsesongene 1998 og 1999, med en gjennomsnittlig seerandel på rundt femti prosent. I fjor ble serien tildelt Gullruten for beste situasjonskomedie/såpe.

I høst står ti nye episoder om livet i bakgården på Oslos østkant på sendeplanen. Sesongpremieren 20. oktober gav serien en knallstart, med en markedsandel på 56 prosent og 827.000 seere.

”Nr. 13” er utviklet av manusforfatter Andreas Markusson og regissør Bo Hermansson, et tospann som ikke minst er kjent for seerfavoritten ”Fredrikssons fabrikk”. Denne gang har de fått hjelp av Berit Nesheim på regisiden og av Siv Rajendram, Terje Solli og Kjetil Indregard på forfattersiden.

Rashids forlovede Lillian, spilt av Brit Elisabeth Haagensli, er en ny skikkelse denne sesongen. Ellers møter vi igjen alle de kjente beboerne - ekteparet Skau (Aud Schønemann og Helge Reiss), dagdriveren Roger (Geir Kvarme) og hans 11-årige sønn Tobias (Tobias Fosheim Wienskol), den pliktoppfyllende vaktmesteren Rashid (Behruz Arshi), den søkende nordlendingen Unn-Berit (Marit A. Andreassen) og hennes litauiske samboer Lech (Hans Rønningen).

Egenproduksjon fra NRK Drama
Episode 6 av 10
I rollene: Geir Kvarme, Aud Schønemann, Helge Reiss, Behruz Arshi, Marit Andreassen, Brit Elisabeth Haagensli, Tobias Fosheim Wienskol og Even Lynne
Regi: Bo Hermansson
Manus: Terje Solli
Prosjektleder: Anne Birte Brunvold Tørstad
Pressekontakt: Helene Amlie, tlf. 23 04 77 51


Bilde
En ung tysk student (Even Lynne) flytter inn i Nr.13. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)