Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 16. februar 1999 kl 20.00 Advokatene

Advokatene (t)

NRK2 tirsdag 16. februar kl 20.00
Advokatene (23)

Kan høyspentkabler gi kreft?
I kveldens episode av \"Advokatene\" kommer det endelig til et kraftig retttsoppgjør omkring det høyaktuelle spørsmål om hvor farlig det er å bo nær høyspentkabler. Berluti fører saken for 11 personer som har utviklet kreft, angivelig forårsaket av kraftlinjer fra Bostons energiselskap.
Berluti argumenterer overbevisende og fører de kreftrammede personer som vitner. Hans eneste ekspertvitne er medisineren Joel Helms, en kronisk alkoholiker, som forsikrer Berluti at saken er ganske klar.
Fullt så enkelt blir det ikke under vitnemålene. Helms begynner underveis å bli desperat tørst og kompliserer med forvirrende uttalelser. Den juridiske motpart, Randall West, går på sin side inn for å vise at de foreliggende krefttilfeller kan ha oppstått av helt andre grunner.
Bobby gir Berluti det råd at man burde krysseksaminere delstatsregjeringens eksperter, og kanskje burde man komme frem til en minnelig ordning?
Nå har imidlertid saken vakt offentlighetens nysgjerrighet, og verken kraftselskapet eller myndighetene er lenger interessert i minnelige ordninger. Nå får det briste eller bære i rettssalen...

Om serien
\"Advokatene\" (The Practice) er blant de mest sette dramaseriene i USA, der den nå er inne i sin fjerde sesong. Under den prestisjetunge prisutdelingen Golden Globe vant serien nylig prisen for beste tv-serie, beste mannlige tv- hovedrolle (Dylan McDermott) og beste kvinnelige tv-birolle (Camryn Manheim). I fjor ble serien tildelt hele tre Emmy-priser.
\"Advokatene\" er skrevet og produsert av David E. Kelley, mannen bak suksesser som \"Chicago Hope\" og \"L.A. Law\". Denne gang gir han et mer realistisk og uglamorøst bilde av hverdagen ved et lite advokatkontor i Boston. Her har juristene løs snipp og bukser uten press. Men smarte er de, og de lar seg ikke pille på nesen når sakene til slutt havner i retten.
Bobby Donnell (Dylan McDermott) er sjefen, en ung idealistisk jurist med ubøyelig rettferdighetsssans. Hans høyre hånd er Ellenor Fruett (Camryn Manheim), en fornuftig og frittalende dame. Eugene Young (Steve Harris) er en kjapp og energisk kar, mens Lindsay Dole (Kelli Williams) er nyutdannet og noe usikker. Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton) er kontorets trygge og rolige sekretær som holder orden på saker og ting. Endelig har vi Jimmy Berluti (Michael Badalucco), en entusiastisk advokat og god venn av Bobby.
NRK2 tirsdag kl 20.00

Amerikansk dramaserie
Produksjon: 20th Century Fox (sendt på ABC 1987)
Originaltittel: The Practice
Med Dylan McDermott, Camryn Manheim, Kelli Williams, Steve Harris, Michael Badalucco
Produsent og manusforfatter: David E. Kelley
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51