Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 5. august 1999 kl 20.10 Matador

Matador (t)

NRK1 torsdag 5. august kl 20.10
Matador (31:32)

En ny matador inntar Korsbæk?

Krigsårene i Danmark forandret så mye. Gamle sosiale skillelinjer er blitt kraftig justert også ute i provinsen. I Korsbæk synes ingenting å være som før.
Den gamle, gode jernbanerestauranten har i mange år vært tilfluktssted for mange av byens borgere. Her kunne man nyte sin Tuborg og Aalborger i fred. Ja, selv under krigen var det trøst å hente her for en del utvalgte stamgjester.
Men nå melder den nye tid seg for restauranten. Nå holder det ikke lenger bare med tradisjoner og enkle menyer. I det hele tatt, her er tid for nyskapning. Mads Skjern konstaterer med en viss fryd at nye folk vil bygge seg opp i Korsbæk. Ser vi her en ny matador i vekst?

Om serien
Handlingen er lagt til den oppdiktede småbyen Korsbæk og spenner over nesten 20 år, fra 1929 til 1947. I løpet denne krøniken skal vi oppleve kriseårene på 30-tallet, økonomisk og politisk kamp, nazismens framvekst, krig og okkupasjon og til slutt fred og ny vekst - alt som et bakteppe for beretningen om menneskene i den klassedelte og nokså provinsielle byen Korsbæk.
Lise Nørgaard (f. 1917) er kvinnen bak ideen til \"Matador\", og hun har også skrevet de fleste av episodene i serien. Det skal være hennes hjemby, Roskilde, som har tjent som modell for Korsbæk.

NRK1 torsdag kl. 20.10
Tidligere sendt i NRK 1.10.87 - 24.3.88 (24 deler)

Dansk tv-serie i 32 deler en idé av Lise Nørgaard
Regi: Erik Balling
Med bl.a. Jørgen Buckhøj, Ghita Nørby, Buster Larsen, Lily Broberg, Holger Juul Hansen, Malene Schwartz, Helle Virkner og Karen Berg
Produksjon: DR
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53