Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 3. mars 2000 kl 00.05 Det var tider, det - Eric Burdon og The Animals

Det var tider, det - Eric Burdon og The

NRK1 fredag 3. mars kl 00.05
Det var tider det - Eric Burdon And The Animals

Mange jern i ilden

Eric Burdons platekarriere begynte i Newcastle, England. Han startet med egne versjoner av kjente sanger fra Ray Charles, Chuck Berry, Josh White, Brownie McGhee, John Lee Hooker og Jimmy Reed. Så dannet han gruppa The Animals og de ble raskt Englands mest populære rockeband.

Denne perioden, som var på 60-tallet, varte imidlertid ikke lenge, men de klarte å markere seg med hit-låtene \"House Of the rising Sun\" og \"We\'ve gotta get out of this Place\". Da The Animals ble oppløst, fikk Eric Burdon med sin særegne \"svarte\" stemme flere store hits med blant annet gruppa War før han forsøkte seg som soloartist. Et gjenopplivningsforsøk med originalbesetningen på 70- og 80-tallet var dessverre mislykket. Men The Animals blir fortsatt regnet som en av de betydelige gruppene innen britisk rock.

Eric Burdon har mange jern i ilden fortsatt. Han har vært med på å lage en gresk film, han lager ny plate, han deltar i radio- og tv-show og deltar også på en minneplate for avdøde Linda McCartney. Han er still-going-strong. Og du møter ham i et portrettprogram på NRK1 i kveld.

NRK1 fredag kl 00.05

Innkjøpt produksjon
Prosjektleder: Niels Bierge, NRK Underholdningsavdelingen

Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956