Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 12. september 2006 kl 22.10 Seks fot under

Oppturer og nedturer

Søskenparet Billy og Brenda (Jeremy Sisto og Rachel Griffiths) er på hver sin måte involvert i familien Fisher, som driver begravelsesbyrå (Foto: Warner Bros)
Søskenparet Billy og Brenda (Jeremy Sisto og Rachel Griffiths) er på hver sin måte involvert i familien Fisher, som driver begravelsesbyrå (Foto: Warner Bros)
Det virker som om Claire endelig finner en slags retning i livet sitt, og det ser ut til at Billy kan hjelpe henne på veien nå som han plutselig er blitt mer seriøs.

Den anstrengte og intense stemningen mellom Nate og Brenda når et absolutt klimaks når sannheten kommer fram rundt Brendas noe eksentriske aktiviteter den siste tiden.

Forholdet mellom David og Keith synes å gå svært så bra, men en hendelse på jobben til Keith kan true alt de har jobbet for.

Om serien
I sommer får vi gjensyn med de to første sesongene av suksesshistorien "Seks fot under". Hver tirsdag fremover byr NRK2 dobbeltepisoder.

"Seks fot under" er en morbid, men morsom serie. Tittelen henspiller på temaet, nemlig døden og livet sett fra ståstedet til den noe dysfunksjonelle familien Fisher.

Moren, Ruth, er en svært kontrollerende kvinne. Hennes to sønner Nate og David er to vidt forskjellige personligheter. De har ansvaret for familiebedriften Fisher & Sons som byr på stadige utfordringer.

David er homofil og har et turbulent forhold til politimannen Keith. Yngstedatteren Claire er hele tiden på jakt etter å utvide sin horisont - blant annet mottok hun nyheten om farens død etter å ha inntatt en mengde narkotika.

Seks fot under er en av det nyskapende HBOs største suksesser, ved siden av Sopranos, Krigens brorskap og Sex og singelliv. Seriens produsent er Alan Ball, som også stod bak den Oscar-belønnede filmen American Beauty. Seks fot under har vunnet mange Emmy- og Screen Actor's Guild-priser.


Amerikansk dramaserie
Originaltittel: Six Feet Under (Sesong 2), Kveldens episode: "I’ll Take You"
Regi: Michael Engler
I rollene: Peter Krause, Michael C. Hall, Frances Conroy, Lauren Ambrose, Freddy Rodriguez, Mathew St. Patrick, Rachel Griffiths.
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no