Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 5. mars 1999 kl 19.25 Stopp! Jeg har en dobbeltgjenger

Stopp! Jeg har en dobbeltgjenger (t)

NRK2 fredag 5. mars kl 19.25
Stopp! Jeg har en dobbeltgjenger

Den ufordragelige dobbeltgjengeren
Michael Blanc, en av Frankrikes mest populære komikere, møter sin dobbeltgjenger i denne komedien hvor han spiller seg selv. Blanc, som også er ansvarlig for manus og regi, fikk prisen for beste filmmanus ved filmfestivalen i Cannes i 1994.
Filmen, som ble en publikumssuksess i Frankrike, dreier seg om kjendiseriets viderverdigheter.
- Jeg har lenge fundert over kjendislivets fordeler og ulemper, sier Michael Blanc. - Det er en uvirkelig måte å leve på, å bli gjenkjent over alt. Men jeg har aldri helt trodd på kolleger som klager. Man ville vært uærlig hvis man ikke erkjenner at kjendisstatusen for 99 prosents vedkommende er positiv. Som for eksempel at folk kommer bort til deg på gaten og forteller om hvor godt de liker en film man har vært med i, sier Blanc.

Komedie
Resultatet av hans funderinger ble en komedie der han både spiller seg selv og sin dobbeltgjenger. Den virkelige Michael Blanc får sjokk når han en dag blir arrestert av politiet og anklaget for voldtekt. Så viser det seg etter hvert at det en tid har vært en annen person som har utgitt seg for Michael Blanc. Forskjellen er at dobbeltgjengeren er en ufordragelig type som hemningsløst utnytter kjendiseriets fordeler.
Under filmfestivalen i Cannes har han for eksempel lykkes i å lure seg til å bo i Gerard Depardieus luksussuite og deretter forsøkt å forføre vakre filmstjerner ved å tilby dem roller i sin neste film.
For å få slutt på alle misforståelser tvinges den virkelige Michael Blanc til å prøve å oppspore sin usympatiske dobbeltgjenger. Hans medhjelper blir skuespillerinnen Carole Bouquet, som også spiller seg selv.
Regissøren Roman Polanski, skuespillernes Philippe Noiret, Christian Clavier, Charlotte Gainsbourg og Mathilda May og nattklubbdronningen Regine er bare noen av de mange kjendisene som spiller seg selv i filmen.

NRK2 fredag kl 19.25

Bilder (via Scanpix, Data- tv/Internett)
1. Michael Blanc spiller både seg selv og sin dobbeltgjenger i \"Stopp! Jeg har en dobbeltgjenger\". Skuespillerinnen Carole Bouquet, som også spiller seg selv, har den andre hovedrollen.

2. En rekke filmkjendiser stiller opp som seg selv i denne franske komedien.

Fransk spillefilm fra 1994
Regi: Michael Blanc
Originaltittel: Grosse Fatigue
Med Michael Blanc, Carole Bouquet og Philippe Noiret

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41