Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 15. januar 2003 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Farlig kylling,kosmetikk og strømsparing

Forbrukerinspektør Elin Ruhlin Gjuvsland ser nærmere på varmepumpe og pelletsovn. (NRK-foto: Ole Kaland)
Forbrukerinspektør Elin Ruhlin Gjuvsland ser nærmere på varmepumpe og pelletsovn. (NRK-foto: Ole Kaland)
Forrige ukes sesongåpning ble en pangstart for ”Forbrukerinspektørene” med over en million seere. I kveld skal det handle om bakterier i kylling, dyreforsøk på kosmetikk og strømsparende tiltak fra Enøk.

Fersk kylling er en av hovedårsakene til at mange i Norge blir smittet med campylobacter. Tilbereder du kyllingen feil på kjøkkenet, kan du bli syk av bakteriene. Hvorfor merkes ikke kyllingproduktene bedre? spør forbrukerinspektør Snorre Tønset. Han har sett nærmere på bakterien norske forbrukere ikke blir advart mot.

Kosmetikk og dyreforsøk
Hvorfor får du ikke vite om den kosmetikken du kjøper er testet på dyr? Om kort tid vedtar EU trolig at all sminke skal merkes med om den er testet på dyr eller ikke. Her i landet vekker temaet knapt interesse, verken hos kosmetikkbransjen eller myndighetene. Dyrevernalliansen har sjekket kunnskapsnivået blant norske parfymerier, og resultatet er nedslående. Du kan nok ikke regne med at ekspeditøren vet om kremen eller sminken du ønsker å kjøpe er testet på dyr.

Enøk – noe for deg?
Varmepumpe og pelletsovn er i følge myndighetene de to tingene som skal gi deg lavere strømregning. Forbrukerinspektør Elin Ruhlin Gjuvsland forteller deg mer om de to alternativene, viser deg hva det koster og om slike installasjoner passer der du bor.

Egenprodusert magasin fra Faktaavdelingen
Programledere: Elisabet Grøndahl, Elin Ruhlin Gjuvsland, Snorre Tønset, Håkon Haugsbø og Kari Asheim
Prosjektleder: Tove Austad
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96