Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 9. september 2004 kl 21.05 Filmplaneten

Snurr film

Mikal Olsen Lerøen er ulastelig antrukket når han presenterer det beste fra årets kortfilmfestival i Grimstad. (Foto: Haagen Guttu, NRK)
Mikal Olsen Lerøen er ulastelig antrukket når han presenterer det beste fra årets kortfilmfestival i Grimstad. (Foto: Haagen Guttu, NRK)
Norsk film opplever medgangstider. Det skjer masse spennende, og publikum kan glede seg til tidenes filmhøst. Men også på kortfilm-fronten er det høy aktivitet. I sesongens første Filmplaneten presenterer Mikal Olsen Lerøen det beste fra årets kortfilmfestival i Grimstad.

Filmplaneten er programmet for alle som er interessert i film og filmstjerner. Programleder Mikal Olsen Lerøen er uhelbredelig filmentusiast som tar seerne med på de viktigste filmfestivalene, orienterer om hva som skjer, presenterer nyheter, intervjuer store og små stjerner og gir eksklusive sniktitter på kommende filmer.

Verdenspremiere
Premieren på høstens sesong byr på verdenspremiere på "Trofast", den eneste norske kortfilmen som deltar på filmfestivalen i Venezia. I tillegg kommer høydepunkter fra årets kortfilmfestival i Grimstad. Filmene som vises er "Taperaksje", "Devious Dan" og "Leonidestorm". Sistnevnte, som er laget av Kajsa Næss og Julie Engaas, vant både Publikumsprisen og Kritikerprisen.

Egenprodusert filmprogram fra NRK Kultur (2004)
Programleder: Mikal Olsen Lerøen
Prosjektleder: Jo Raknes
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup , tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,