Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P1 søndag 24. juni 2007 kl 22.05 Salmer til alle tider

Salmer til alle tider

Om å komme hjem
En sentral lignelse av Jesus står i sentrum søndag i denne uka, lignelsen om den bortkomne sønnen. Derfor blir "Salmer til alle tider" en sterk og gripende musikalsk fortelling om nåde og tilgivelse. Om det å komme hjem.

Nå er det vel ikke vanlig at man begynner fortellingen med slutten, men vi tar sjansen og slipper til Carola med "Att komma hem". En sang av Göte Strandsjö som kommer tilbake helt mot slutten av programmet, men denne gangen fremført av Divisi.

Så vil Hans Inge Fagervik gi oss fortellingen om den bortkomne sønnen gjennom en sang han har skrevet og som bærer lignelsens overskrift. Gunstein Draugedalen minner oss om at Jesus også fortalte lignelsen om den bortkomne sauen.

Så følger to sanger som forteller oss at det å komme hjem betyr nåde og tilgivelse. Torunn Christiansen synger Sigvart Engesets sang "Slik som eg var" før Rune Larsen synger "Kven kan seia ut den glede". Å komme hjem er forbundet med fest og glede.

Min salme
Min salme hentet fra avisen Vårt Land, og i kveld er turen kommet til sykepleier Bjørg Dobbe Rønningstad. Hun velger seg "Navnet Jesus" som sin favorittsalme og sier:

Jeg velger "Navnet Jesus blekner aldri" fordi jeg har kjent den i alle år, helt siden jeg var barn. Jeg har vokst opp i et bedehusmiljø i Kragerø. Det som gjør at jeg synes sangen er så flott, er at den sier noe om at Jesus er udødelig. Det står at at navnet aldri blekner.

Det betyr for meg at det aldri går ut på dato. Det er så mye som er på moten, og som forsvinner igjen, som bare er en flopp. Navnet Jesus er like viktig for mennesker i dag som for 1000 år siden. Det går aldri av moten, og budskapet er alltid like friskt.

"Navnet Jesus" framføres i programmet av Oslo Gospel Choir.

Forrige salmenøtt
Riktig svar sist søndag skulle være "Milde Jesus, dine hender".

Vinnere av salmekruset ble Thomas Nees fra Skien, Berit V. Dalland fra Fusa og Anna Røstberg fra Straumsjøen.

Ny salmenøtt
Fra hvilken salme er strofen "stjernene vil lyse" hentet?

Send inn svaret ved å klikke her.

Eller bruk vanlig post, og da er adressen:
Salmer til alle tider,
NRK P1,
7005 Trondheim.

Frist onsdag 27. juni.

Salmer og sanger prestentert av Helge Gudmundsen.

NRK P1 sø. 24. juni kl. 22:05.