Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 31. desember 2000 kl 22.40 Underholdningskavalkaden 2000

Underholdningskavalkaden 2000 (ttv)


NRK1 nyttårsaften søndag 31. desember kl 22.40
Underholdningskavalkaden 2000!

NRKs utømmelige underholdningsunivers

En smokingkledd Jon Almaas skal med god hjelp av Herbjørn Sørebø lose oss gjennom underholdningsåret 2000. Vi får et gjensyn med kjente og kjære fjes som har vist seg for oss seere gjennom et langt år. Og hva skjer i NRKs kulisser? Dette får vi også et innblikk denne siste dagen i år 2000. Og det er fare for at Jon og Herbjørn dumper borti noen av sine kolleger.

År 2000 var i likhet med hele 90-tallet et gullår for underholdningsavdelingen i NRK. Underholdningssjef Tordis Aavatsmark har i mange år fått lovord for sine satsinger og sine sikre valg av programledere og spennende konsepter.

Publikumsvinnerne
År 2000 var ikke noe unntak i så måte. Året ga oss blant andre Robert Stoltenberg som den frimodige Yngve Freiholt, og senere som kafévert Terje Engelsmo og diverse andre rare figurer han gestalter.

Serien \"Showtalk\" med Trond Kirkvaag var absolutt et høydepunkt, og publikum simpelthen elsker Trond - noe de høye seertallene med all tydelighet viste!

Dan Børge Akerø gjorde comeback med programserien \"Den store klassefesten\", Toppen Bech høstet gode kritikker med en ny runde \"Herskapelig\", og \"Beat for Beat\" med Ivar Dyrhaug var den store slageren på fredager sammen med Fredrik Skavlans \"Først & sist\".

Men lørdagskongen, det var Tore Strømøy som stadig er på sporet. \"Tore på sporet\" hadde sine høyeste seertall noensinne denne sesongen, 1,2 millioner fulgte ham i høst på gudskjelovkvelden.

I kveld får vi klipp og gjensyn med alle disse programmene og flere til, blant annet \"Bla, bla, bla\" hvor Anne-Kat. Hærland lager ablegøyer, \"Forandring fryder\" med Hilde Hummelvoll og \"Bumerang\" med Claus Wiese. Gled dere!

NRK1 søndag kl 22.40

Årskavalkade fra NRK Underholdningsavdelingen
Programvert: Jon Almaas
Prosjektleder: Guri Skavlan
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)

Bilder
1. Trond Kirkvaag var utkledd som både den ene og den andre i \"Showtalk\". Her er han Georg Anker-Hansen i \"Hotel Cæsar\". (NRK-foto: Ole Kaland).
2. Dan Børge gjorde vellykket comeback i NRK med \"Den store klassefesten\". (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
3. Anne-Kat. Hærland sprudlet i \"Bla, bla, bla\". (NRK-foto: Ole Kaland)
4. Fredagskongen er fortsatt Fredrik Skavlan. (Foto: May Langhelle)
5. Robert Stoltenberg skapte nye tv-fjes i år 2000, her er Maja. (Foto: Lars Hognestad)