Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 25. februar 2008 kl 19.30 Melonas

Supertrio i trikot

Superheltene opererer under mottoet
Superheltene opererer under mottoet "En for alle, alle for en". Eller gjør de nå det? (Foto: Kasper Wikestad, NRK)
I kveld stifter blir vi kjent med Superheltene. De har alle hver sin helt spesielle egenskap og håper dette kan hjelpe dem til en jobb i politiet.

Superheltene opererer under mottoet "En for alle, alle for en" og satser friskt på en karriere hos "lovens lange arm". Blant trioen er Saksewoman og Blyantspisserwoman. Det viser seg raskt at lagånden kanskje ikke er like sterk som først antatt når det virkelig gjelder.

I programmet får vi også et innblikk i livet slik det kunne ha vært i middelalderen. Kvinneforsker Harriet Hellum greier ut om kvinner til hest, og vi møter jomfru Marian og hennes elskede hertug Kenneth. Det forelskede paret kommuniserer ved hjelp av meldinger fremført av en svært mobil budbringer.

Og et annet sted i middelalderen møter vi stand up-artisten Jostedalsrypa som bokstavelig talt varmer opp sitt publikum…

I tillegg stifter vi bekjentskap med en språkforvirret drosjesjåfør og blir vitne til en bankrantest.

Om serien
Melonas-jentene serverer oss godbiter fra sitt rikholdige univers av merkelige påfunn. Denne gangen har jentene også valgt å fokusere på ulike tidsepoker.

Steinalderen, vikingtiden, middelalderen, romantikken, århundreskiftet, åttitallet, og andre verdenskrig er perioder som vil bli skissert på en ny måte. Hvordan kommuniserte nyforelskede i middelalderen? Fantes tidsklemma i vikingtiden eller eventbyråer i romantikken? Eller hva om noen oppfant BHen litt for tidlig?

I tillegg er hvert program spekket med morsomme sketsjer og flaue situasjoner som er blitt de tre Melonas-jentenes varemerke. Ingen klarer bedre enn dem å ta på kornet pinlige hendelser som legebesøk, stevnemøter og feilvurderte situasjoner.

Stine, Pernille og Kristin skriver og spiller selv i alle sketsjene, men har fått skuespillerhjelp av Morten Østerhus, Vegar Hoel, Håvard Bakke og Ola G. Furuseth m.fl.

Sendt tidligere.

Egenprodusert humorserie fra NRK Underholdning
Av og med: Stine Buer, Pernille Sørensen og Kristin Skogheim
Prosjektleder: Guri Skavlan
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf 23 04 72 36
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no