Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 18. desember 2007 kl 19.30 En naturlig helaften

Naturens festkveld

Kari Toft, Hanne Aass og Monika Blikås er programledere i kveld (Foto: Jørn Nordli, NRK)
Kari Toft, Hanne Aass og Monika Blikås er programledere i kveld (Foto: Jørn Nordli, NRK)
I kveld kommer en raus og naturlig julegave fra Ut i naturen-redaksjonen, pent pakket inn fra Sørlandet. Det blir kåring av årets beste seervideo, urpremiere på ulvefilm, levende julekort fra hele landet, humor og høytid, nye reportasjer og gull fra arkivet. Humorparet Bye og Rønning dukker opp og søker svaret på klimagåten.

En naturlig helaften på NRK er nå blitt både en tradisjon og en suksess. For tredje året på rad tar Naturredaksjonen i bruk både NRK1 og NRK2 for å vise hele fire timer med reportasjer og filmer fra naturen denne siste tirsdagen før jul. Programledere for årets helaften er Monika Blikås, Kari Toft og Hanne Aass.

Sørlandsreklame
I år er det mangfoldige og naturskjønne Sørlandet som utgjør rammen for programmet. Sendingen starter bokstavelig talt med at programlederne stiger opp fra havet, og entrer toppen på Oksøy fyr utenfor Kristiansand. Derfra setter de kursen mot skjærgården, blant blåskjell og østers på dypet, til værharde Lista, vakre eikeskoger og villreinens rike nord i Setesdalen.

Seervideofinale
Et av høydepunktene i sendingen er kåringen av årets beste seervideo. Det er seerne selv som stemmer fram de ti finalistene, og til slutt den aller beste. Alle ti vises i programmet. Seervideoene har høy underholdningsverdi, og spenningen er stor rundt hvem som til slutt vinner turen for to til Svalbard. Vinnerne av radioredaksjonen Naturens verdens konkurranse "Mitt tre" blir også presentert i programmet.

Urpremiere
I "En naturlig helaften" bidrar hele Naturredaksjonen med sine reportasjer, filmer og kunnskap om norsk natur. Det blir stemningsfulle og levende julekort fra hele landet, og urpremiere på "Den grenseløse ulven" – en film av Hans Gundersen med nye, unike bilder av den skandinaviske ulven.

Program fra Naturredaksjonen, NRK Hordaland
Programleder: Monika Blikås, tlf: 47 81 73 96
Programleder: Kari Toft, tlf: 91 13 88 81
Programleder:Hanne Aass , tlf: 97 11 06 34
Redaktør: Terje Dale, tlf: 91 53 24 30 ter
Kontaktperson: hilde.ljoen@nrk.no, tlf: 23 04 72 36 / 95 70 11 47