Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 27. januar 1999 kl 20.30 Alternativ sunnhet

Alternativ sunnhet (t)

NRK2 onsdag 27. januar kl 20.30
Alternativ sunnhet (16:20)

Holistisk tannpleie
Holistisk tannpleie er basert på den tankegang at tennene er forbundet med andre deler av kroppen. En rotfylt tann kan derfor gi problemer i beina. Eller omvendt kan en tykktarmbetennelse gi problemer i tanngarden.
I kveldens \"Alternativ sunnhet\" får vi vite mer om holistisk tannpleie og den tankegangen som ligger bak.
I programmet møter vi videre formannen for den alternative kreftforeningen \"Tidslerne\" i Danmark, Merete Birkelund. Hun forteller hvordan hun har levd med kreft de siste ti årene. Hun har aldri mottatt tradisjonell behandling - operasjon, cellegift- eller strålebehandling. I stedet tar hun blant annet vitamin- og mineraltilskudd, mediterer og får akupunktur.

Iskalde bad
Den danske politikeren Karen Jespersen kaster seg flere gangen i uken ut Øresunds bølger. Og det gjør hun vel og merke året rundt, selv ikke is og snø stopper henne.
- Det er skjønt å bade når man ført må slå hull på isen. Det gir et utrolig velvære, et praktfullt humør og en fantastisk naturopplevelse, forteller Karen Jespersen.
Hun har vinterbadet de siste fem årene og hygger seg i selskap med den andre vinterbaderne i Dragør.

Om serien
Serien bringer konkrete råd og opplysninger om forskjellige urters historie og fysiske innvirkning
på kroppen. I hvert program blir det intervjuer med forfattere bak nyere bokutgivelser fra det alternative univers. Det kan for eksempel være forfattere som har forklaringer på hvorfor danske kvinners dødelighet er uhyggelig høy sammenlignet med kvinner i stort sett alle de land det er naturlig å sammenligne seg med. Forfattere som har gode råd om hvordan kvinner kan velge alternative veier til et bedre liv, er også velkomne.
NRK2 onsdag kl 20.30

Dansk dokumentarserie i 20 deler
Originaltittel: Alternativ sundhed
Serien er laget av Lisbeth Kolind, Lotte Hveisel og Thomas Alling
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41