Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 11. april 2003 kl 20.55 Sceneblikk

Mutter, Previn og musikken

Mutter og Previn – mennesker møtes og søt musikk oppstår. (Foto: Anne-Sophie-Mutter.com)
Mutter og Previn – mennesker møtes og søt musikk oppstår. (Foto: Anne-Sophie-Mutter.com)
De regnes som to av verdens ledende musikkpersonligheter, André Previn og Anne-Sophie Mutter. Kveldens utgave av "Sceneblikk" byr på det første fjernsynsintervjuet med ekteparet gjort i Norge. Programmet tar oss også med til Voss der en annen lykkelig musikalsk forening nylig har oppstått.

Marit Lie har kapret den klassiske musikkscenens "hotteste" par til et intervju i "Sceneblikk". De snakker blant annet om deres nystiftede ekteskap, Previns jobb som kunstnerisk leder for Oslo-Filharmonien og selvsagt om hvordan paret arbeider i lag under deres mange engasjementer sammen.

Sist måned gjennomførte Oslo-Filharmonien og André Previn en turné i Spania (Murcia, Valencia, Madrid).

Anne-Sophie Mutter har mange verk på sitt repertoar skrevet spesielt for henne (Lutoslawski, Penderecki, Dutilleux), og høyest rager kanskje André Previns fiolinkonsert tilegnet henne. Urframførelsen av fiolinkonserten fant sted med Boston Symphony Orchestra i mars i fjor.

I slutten av denne måneden får Previns fiolinkonsert sin første framførelse i New York, med Anne-Sophie Mutter og New York Philharmonic under ledelse av Previn selv.

Vossajazz
En annen vellykket musikalsk forening har nylig oppstått mellom den jødiske bandlederen og saksofonisten Gilad Atzmon og den palestinske vokalisten Reem Kelani. På Voss stepper Gilad Atzmon & The Oriental House ut på jernbane-perrongen til en prat om en konsert som gir ny mening til politisk kunst: Ensemblet ønsker å ta opp tråden etter Osloavtalen, men tror på atskillig større suksess!

På Vossajazz er også Norges lovende jazzpianist og komponist Tord Gustavsen med trio. All grunn til å komme ut på perrongen til en prat for denne gruppen – deres første CD-album "Changing Places" fikk uvanlig gode kritikker tidligere i år.

Egenprodusert program
Programleder: Marit Lie
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 ()