Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 5. mai 2004 kl 22.05 Forsytesagaen

Siste Forsyte

Blir det forsoning mellom Soames (Damian Lewis) og Irene (Gina McKee)? (Foto: Granada Television)
Blir det forsoning mellom Soames (Damian Lewis) og Irene (Gina McKee)? (Foto: Granada Television)
Det er klart for siste episode av Forsytesagaen, og en del problemer får sin avklaring. Spørsmålet er hva som skjer med det tidligere kjæresteparet Jon og Fleur, og om Soames noensinne skal bli lykkelig.

Fleur er deprimert etter at Soames tvang henne og Jon til å bryte forholdet. Forholdet mellom far og datter er svært anstrengt, men til deres felles lettelse er Annette kommet tilbake fra Frankrike Annette er en god støtte for Fleur.

Samtidig er luringen Prosper Profond igjen kommet på banen, og han oppsøker Jon med et tilbud om jobb i New York. Jon er i villrede over hva han skal gjøre.

Michael Mont gir seg ikke
Michael Mont har i lengre tid kurtisert Fleur uten å komme noen vei. Nå øyner han en siste mulighet, og han har Soames' støtte. Fleur er fremdeles betatt av Jon, men lytter hun i stedet til Annettes råd om å finne seg en trygg og skikkelig ektemann, og heller lete etter lidenskapen andre steder? Og er i tilfellet Michael Mont et godt alternativ?

Soames i skrifteboksen
Soames og Irenes ekteskapsbrudd har vært mye av årsaken til problemene i Forsyte-familien. Fleur bebreider Soames’ feiltrinn for at hennes forhold til Jon ble umulig. Fleur mener Soames nærmest tvang Jon til å mot sin vilje avslutte forholdet til henne.

Soames er en mann som setter ære og integritet foran det meste, men er han stor nok til å innrømme sine tabber?

Om serien
Forsytesagaen er basert på John Galsworthys bøker om familien Forsyte, en serie med romaner som ble skrevet i perioden 1906-28. Galsworthy vant Nobelprisen i litteratur i 1932 for disse bøkene.

Handlingen foregår i England under Victoria-tiden, og serien følger familien Forsyte gjennom to tiår med lidenskap, sjalusi og intriger og deres forsøk på tilpasning til det moderne samfunnet som er i ferd med å vokse frem.


Innkjøpt dramaserie fra Granada Television.
Produksjonsår: 2002
Originaltittel: The Forsyte Saga
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 41 (92 01 55 79)

I de viktigste rollene:
Damian Lewis (Soames Forsyte), Gina McKee (Irene Heron/Forsyte), Ben Miles (Montague Dartie), Rupert Graves (Jolyon Forsyte), Gillian Kearney (June Forsyte), Beatriz Batarda (Annette), Emma Griffiths Malin (Fleur), Amanda Ryan (Holly), Lee Williams (Jon), Michael Maloney (Prosper Profond).

Øvrige roller, blant andre: Olivia Lumley, Ann Bell, Laura Main, Oliver Milburn, Julian Ovenden, Alistair Petrie.