Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 17. juli 2002 kl 19.30 Fiskelykke: Drømmefiske i Lofoten

Der stor-skreien gyter

En gjeng fra Jämtland har gitt seg ut på en fisketur de lenge har drømt om. (Foto: Christer Wångenberg, SVT)
En gjeng fra Jämtland har gitt seg ut på en fisketur de lenge har drømt om. (Foto: Christer Wångenberg, SVT)
Fire svensker har lenge drømt om å få fiske langs Lofotveggen ute på Vestfjorden. Nå gjør de alvor av å ta turen dit hvor storskreien gyter. Vi slår følge med dem i den svenske serien ”Fiskelykke”.

Ikke bare er det vakkert, havfisket i Lofoten kan også være utrolig bra. Det er nettopp denne kombinasjonen som trekker fiskeentusiaster hit, men ikke alle har fiskelykken med seg…

Med skipper og sjark
Til vinterfisket i fjor hadde svenskene tatt med seg varme klær, sterke fiskeliner og en mengde pilker. Og skipper og sjark var booket for å ta dem med ut på feltet. Forventningene var store etter alt de hadde hørt om hvordan fisket kan være i Lofoten når det er som best. Hit kommer skreien sigende i mengder og enkelte eksemplarer kan være på flere titalls kilo.

Visst fikk de med seg en av sine største fiske-opplevelser. For selv om drømmen om storskreien ikke gikk i oppfyllelse, var opplevelsen i sin helhet uforglemmelig.

Mer om serien
I løpet av seks programmer tar ”Fiskelykke” oss med på aborfiske i Sverige og Danmark, fluefiske i Karibia, markfiske i Vättern, drømmefiske i Lofoten, gjeddefiske i Blekinge og sjøørretfiske i Emån.

Svensk utvekslingsprogram
Originaltittel: Vildmark – Specialserie om sportsfiske
Produsent: SVT
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57