Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 17. juli 2003 kl 20.05 Tower i London: I krig

Krigsfanger

Vaktstyrken i Tower har gjennom tidene voktet mange krigsfanger. (Foto: Channel 4)
Vaktstyrken i Tower har gjennom tidene voktet mange krigsfanger. (Foto: Channel 4)
Tower i London har en blodig historie som fengsel. Så sent som i 1941 ble en spion henrettet.

En av de blodigste periodene i Towers historie var under første verdenskrig da flere spioner ble henrettet i fengselet. Men også under andre verdenskrig ble krigsfanger ført til Tower.

I kveld møter vi tyskerne Kurt Grosser og Willi Jacob. De tjenestegjorde på en tysk u-båt under andre verdenskrig og ble satt i fangenskap i Tower. Vi blir også med når de besøker sine gamle celler for første gang siden krigen.

På jakt etter røttene
Kanadieren Ken Izatt søker etter sine røtter. En av hans forgjengere, Walter Izatt, skal ha blitt henrettet i Tower etter at han forsøkte å myrde hærføreren og statsmannen Oliver Cromwell på 1600-tallet. Nå vil hans etterkommer forsøke å finne ut hva som egentlig skjedde.

Om serien
Åtte torsdager i sommer vil dokumentar-serien "Tower" ta seerne med på innsiden av en av verdens mest populære turistattraksjoner, Tower i London. Vi får et rikt bilde både av dagliglivet innenfor festningen og dens fargerike historie.

Det er første gang et tv-team har fått lov til å slippe til, og gjennom møtet med mennesker som jobber i Tower i dag, får vi innblikk i noen av hemmelighetene som skjuler seg i festningens nesten 1000 år gamle historie.Innkjøpt britisk dokumentarserie
Produsert av Lion Television for Channel 4
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/98 48 02 78