Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 15. desember 2003 kl 20.05 Michael Moores USA

En potteplantes politiske karriere

I kveld forsøker Michael Moores å få et fikentre valgt inn i Kongressen.
I kveld forsøker Michael Moores å få et fikentre valgt inn i Kongressen.
Michael Moore er så lei av korrupte politikere at han forsøker å få et fikentre valgt inn i Kongressen.

Begrunnelsen for å velge et fikentre inn i Kongressen er like enkel som den er genial: Fikentreet vil aldri stemme for anti-abort lover, aldri avfyre en pistol og aldri ta i mot bestikkelser.

Michael Moore forsøker å få fikentreet valgt som representant for New Jersey, men ryktet om stuntet spredte seg, og snart dukker det opp "potteplante-kandidater" flere plasser i USA.

Om Michael Moore
Michael Moore omtales som et helrødt fyrverkeri av en satiriker, aktivist og patriot. Han forarger og morer seere og lesere verden over med sin humoristiske, men flengende kritikk av maktmennesker, korrupsjon og dobbeltmoral i USA. Både i filmene, bøkene og tv-serien bruker han humor som våpen.

Moore slo gjennom med dokumentaren "Roger and Me" i 1989, og vant i år Oscar for filmen "Bowling for Columbine" . Han har nettopp kommet ut med boka "Dude, Where’s My Country?" som suste rett til topps på New York Times’ bestselgerliste. Hans forrige bok, "Stupid White Men", var USAs mest solgte faktabok i 2002 og solgte mer enn fire millioner eksemplarer verden over.

TV-serien "The Awful Truth", som på norsk har fått tittelen "Michael Moores USA", er tatt opp i 2000. Likevel er den fortsatt skremmende aktuell.

Reprise på NRK2
Er du ute på byen fredag kveld, eller har lagt deg, kan du se "Michael Moores USA" i reprise på NRK2 mandager i prime time.

Innkjøpt amerikansk satiredokumentar
Originaltittel: The Awful Truth
Regissør: Michael Moore
Prosjektleder: Niels Bierge
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78