Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 27. februar 2007 kl 20.25 Kroppen

Kropp og kommunikasjon

I kveld skal det handle om kroppspråk. Truls Svendsen lar seg overraske og imponere i kjent stil. (Foto: Monster)
I kveld skal det handle om kroppspråk. Truls Svendsen lar seg overraske og imponere i kjent stil. (Foto: Monster)
I kveld skal det handle om kroppspråk. Hva kan vi oppnå ved å bruke vår egen kropp som redskap for kommunikasjon? Truls vil gjerne lære et par triks av gutta i Carpe Diem.

Rappegutta i Carpe Diem har en spesiell måte å både hilse og fortelle hverandre at de bryr seg på enn det Truls er vant til. Men lærevillig som han er, tar det ikke lang tid før han har snappet opp flere nyttige triks.

De samme gutta er også flittige brukere av V-tegnet, et tegn det skal vise seg har lange historiske røtter.

Nærhet og latter
I programmet kommer Truls også inn på de ulike grensene vi setter for oss selv i samhandling med andre mennesker. Hvorfor føler vi ubehag når noen vi ikke kjenner kommer for nære?

Et universelt uttrykk for kroppspråk er latter. Det finnes flere typer latter, og Truls setter seg som mål å få folk i gaten til å le av de enkleste ting. Dessuten vil han finne ut om det faktisk er mulig å dø av latter.

Kveldens kjentmannskropp er Linn Skåber, aktuell i NRK-serien "Hjerte til hjerte". Skåber er mest fokusert på de aller nederste delene av kroppen og har et litt sært ønske om en ekstra kroppsdel. Dessuten kan hun noe som få andre kan.

Om serien
Truls Svendsen er programleder for "Kroppen", og i løpet av åtte programmer tar han for seg ulike deler av menneskekroppen. I samtaler med fagfolk og kjentfolk avliver han myter, stiller smarte og dumme spørsmål og lar seg imponere av hvor fantastiske vi alle egentlig er.

Programserien tar opp spørsmål som sikkert de fleste har stilt seg, men egentlig aldri har fått svar på. For hvorfor har menn brystvorter? Hvor kommer tårer fra, og hva er egentlig leamus? Hvorfor er det bare menn som får skjegg? Hvorfor får vi gåsehud av vakker musikk, og hvordan ser verden ut når man er fargeblind?

I løpet av serien stifter vi også bekjentskap med fastlege Tina Jakobsson. Hun svarer på små og store spørsmål om alt som har med kropp å gjøre. I tillegg møter vi i spalten "Kjentmannskroppen" hver uke en kjent person som snakker om sitt forhold til kropp.

Innkjøpt dokumentarserie (2007)
Programleder: Truls Svendsen
Produsent: Monster
Produsent: Ingvild Daae
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80,
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no