Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 18. november 2006 kl 19.55 Melonas

Melonas lyse ide

Tre driftige damer som gjerne vil finne opp noe historien kan være stolt av. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Tre driftige damer som gjerne vil finne opp noe historien kan være stolt av. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Stine Buer, Pernille Sørensen og Kristin Skogheims nye vri på kvinnens plass i historien fortsetter, og i kveld er turen kommet til århundreskiftet.

På sitt kontor for Senter for kvinneforskning sitter Aina Berg Hætta (Pernille Sørensen) og redegjør for kvinnens rolle for godt over hundre år siden.

Hennes funn og bevis for at kvinnen hadde en markant rolle blir eksemplifisert på flere måter. Vi møter tre venninner på tur over Sydpolen og får et hverdagsportrett fra en helt vanlig dagligstue. Der er kvinnene vi aldri har hørt om, men som likevel har stor betydning for oss som lever i dag. For hva hadde vel den norske kvinnen vært i 2006 – uten duftlysene?

I nåtid møter vi en nyansatt som gjør hodestups entre inn i et meget åpent landskap samt en vaskedame med stor kreativitet.

Og vi får se at det ikke er lett å bli introdusert som pappas nye kjæreste. I Stine Buers skikkelse gjør den nye kjæresten et litt feilslått forsøk på å bli populær – og det svarer seg.

Om serien
I høst er det tredje gang Melonas-jentene serverer oss godbiter fra sitt rikholdige univers av merkelige påfunn. Denne gangen har jentene også valgt å fokusere på ulike tidsepoker.

Steinalderen, vikingtiden, middelalderen, romantikken, århundreskiftet, åttitallet, og andre verdenskrig er perioder som vil bli skissert på en ny måte. Hvordan kommuniserte nyforelskede i middelalderen? Fantes tidsklemma i vikingtiden eller eventbyråer i romantikken? Eller hva om noen oppfant BHen litt for tidlig?

I tillegg er hvert program spekket med morsomme sketsjer og flaue situasjoner som er blitt de tre Melonas-jentenes varemerke. Ingen klarer bedre enn dem å ta på kornet pinlige hendelser som legebesøk, stevnemøter og feilvurderte situasjoner.

Stine, Pernille og Kristin skriver og spiller selv i alle sketsjene, men har fått skuespillerhjelp av Morten Østerhus, Vegar Hoel, Håvard Bakke og Ola G. Furuseth m.fl.

Egenprodusert humorserie fra NRK Underholdning
Av og med: Stine Buer, Pernille Sørensen og Kristin Skogheim
Prosjektleder: Guri Skavlan
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no