Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 23. september 2006 kl 20.20 Kjempesjansen

Klassiske toner

Jan Erik Fillan synger klassisk i Kjempesjansen. Foto: NRK.
Jan Erik Fillan synger klassisk i Kjempesjansen. Foto: NRK.
Spennvidden er stor også i denne ukens Kjempesjansen. Fire spente deltakere er klare allerede, mens tre stykker konkurrerer i Nettsjansen.

Her er ukens deltakere:

Jan Erik Fillan
Den klassiske sangeren Jan Erik Fillan fra Porsgrunn har sunget siden han var 3 år gammel – da med teppebankeren som gitar. Det er blitt en del opptredener etter det både på scenen og på TV. Han fikk platekontrakt allerede som 15 åring, og han har spilt en del piano og gitar. Nå er det klassisk sang som gjelder. En av drømmene er selvfølgelig å få synge på den nye Norske Opera, og å kunne fortsette å leve av sangen. En eventuell premiesum ønsker han å bruke til å kjøpe piano og å innrede et ordentlig øvingsrom i huset.

Jan Erik skal synge "Anthem" fra Chess. Av: B. Andresson/ T. Rice/ B. Ulveus

Shira Etane Klezmerensemble
Gruppen med det spesielle navnet består av fire jenter fra Trondheim: Anne Sørtømme, Marianne Halmrast, Leoni G. Abrahamsen og Kirsti Jacobsen. Kvartetten spiller trekkspill, klarinett, fiolin og bass. De har reist og reiser mye for å finne inspirasjon i andre land. De ønsker å spille inn plate, så dersom de vinner litt penger i Kjempesjansen så går midlene til det. De er også invitert til å opptre i Tsjekkia, Russland (Moskva), USA (New York) og Israel. Dette er kostbart, så premiepenger kommer godt med.

Marika Lejon
21 år gamle Marika kommer fra Søgne, men studerer ved Universitetet i Oslo. Hun synger en type "Gipsy-pop" og fremfører i kveld en låt hun har skrevet selv. Hun er opptatt av kjønnsproblematikk og feminisme, og drømmer om å reise rundt i Europa for å møte sigøynere.

Sang: "To Milan". Tekst og melodi: Marika Lejon

Ingeborg Christophersen
Ingeborg er også 21 år og kommer fra Oslo. Hun spiller blokkfløyte og studerer for tiden musikk i Amsterdam. Hennes store drøm er å kunne leve av musikken. Under konkurransen i kveld skal hun fremføre: "L`Oiseau du bois". Av: Charles le Thiere.

I uken før program nummer tre konkurrerer disse korene i Nettsjansen: Mosaic, Safari og Reflex. Les og se mer på www.nrk.no/kjempesjansen.

Om programserien
I høst kan unge talenter innen sang, dans eller musikk få en gyllen sjanse til å vinne store premier. Dan Børge Akerø lover et show som holder høyt nivå – her er det supertalenter som bare trenger det ekstra lille løftet for å kunne bli store stjerner. I løpet av 11 uker vil talenter i alderen 15–30 år få vise seg fram for et bredt TV-publikum. Dette er personer som er meget dyktige innen sitt felt, og som her kan få en sjanse til å drive med det de elsker på heltid.

Nettsjansen
I tillegg får noen utvalgte bli med i "nettsjansen" i uken før programmet sendes. Her stemmes én person frem av publikum til å bli den femte deltakeren i ukens "Kjempesjansen". Les alt om nettsjansen på www.nrk.no/kjempesjansen.

Det er med andre ord fem personer hver uke som konkurrerer i Kjempesjansen på TV. Alle midlene fra stemmene går direkte til utøverne. I forrige runde fikk deltakerne hele 4,5 millioner.

Underholdningsprogram
Produksjon: NRK Underholdning
Prosjektleder: Eva Marie Gransæter
Programleder: Dan Børge Akerø
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900
Hjemmeside: www.nrk.no/kjempesjansen


LENKER
  • www.nrk.no/kjempesjansen