Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 3. april 2011 kl 20.40 Oppdrag Sognefjorden

Hårreisende selskapslek


Fjellet Bleia har naturlig tiltrekningskraft på frikjørerne ombord på Fjordvisjon, og spesielt for John Håvard som har store planer om å bli førstemann ned dette fryktinngytende fjellet.

Det 1717 meter høye fjellet reiser seg majestetisk rett opp fra fjæra og har lenge vært et mål for Norges beste skikjørere. Men topografien er krevende og de vekslende værforholdene har gjort at forsøkene har endt forgjeves.

Lammefødsel
John Håvard har store planer om å bli førstemann ned Bleia på ski. Han gjør alt for å overtale de skeptiske kompisene til å være med på et forsøk. Tidenes mest hårreisende selskapslek utspinnes i vakre Solvorn når Jokke står for planleggingen av Karinas bursdagsfest. Jokke og PC skal dessuten ut og hente lammekjøtt, men ender i stedet opp som jordmødre.

Om serien
12 av Norges fremste ekstremsportsutøvere bor sammen på båten Fjordvisjon. De reiser innover Sognefjorden der de gjennom sju episoder jakter på nye, halsbrekkende stunts. Vi følger dem på reisen i landets mest spektakulære natur.
Ekstremsportsutøverne og kaptein Mads Bækkelund er på stadig utkikk etter fjell og natur som de kan utfolde seg i. Parallelt besøker de kulturelle steder i idylliske Sognefjorden. Utfordringer overvinnes, og drømmer går i oppfyllelse.

Norsk underholdning/dokumentarserie i 7 deler
Produsert av Flash Studio AS for NRK
Produsent: Sindre Kinnerød/Petter Bolstad
Prosjektleder NRK: Gitte Calmeyer
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, 91164716
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, 815 65 900