Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 20. juni 2003 kl 22.30 Ricky Martin - tilbake i rampelyset

Rytmenes konge

Per Sundnes har møtt Ricky Martin (Foto: Sony Music)
Per Sundnes har møtt Ricky Martin (Foto: Sony Music)
Ingen har i like stor grad gjort like mye for å sette latin-amerikansk popmusikk på verdenskartet som Ricky Martin. Med bakgrunn fra reklamefilm ble 12-åringen fra Puerto Rico plukket ut til å være med i boybandet "Menudo". Etter hvert flyttet han til New York hvor han fortsatte som artist. I dag har han verdensherredømme som rytmenes konge. NRKs Per Sundnes har møtt superstjernen.

I New York fikk Martin en rolle i såpeserien "Alcanzar Una Estrella", noe som igjen ga ham rollen som Miguel i såpen "General Hospital". Samtidig med tv-karrieren turnerte han i Latin-Amerika med sine spanske album, og bygde etter hvert opp en solid og lojal fanskare i den spansktalende delen av verden.

Erobret verden
I løpet av to år reiste Martin gjennom 50 land og over 300 byer for å utvide fanskaren, og takken kom i form av hans første internasjonale hit "Un, Dos, Tres Maria". Suksessen ga ham sjansen til å fremføre den offisielle sangen til VM i fotball i 1998, og etter å ha sunget "The Cup of Life/La Copa de la Vida" foran to milliarder tv-seere toppet albumet hans listene i hele verden – inkludert Kina. Dermed var Ricky Martin klar for sitt første engelskspråklige album. Det selvtitulerte albumet "Ricky Martin" kom i 1999, og singelen "Livin la Vida Loca" toppet listene i hele 24 land.

Tilbake til spansk
Siden gjennombruddet har han opptrådt sammen med Luciano Pavarotti, Sting, Madonna, Carlos Santana, Billy Joel, Placido Domingo, Christina Aguilera, Elton John og Paul McCartney. Etter to års mediepause er Ricky Martin igjen aktuell med sitt syvende album "Almas Del Silencio", og igjen synger han på spansk.

I kveld snakker Ricky Martin med Per Sundnes om sin eventyrlige karriere, og hvordan det er å oppnå heltestatus i hele verden.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning
Programleder: Per Sundnes
Prosjektleder: Niels Bierge
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96