Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 31. oktober 1999 kl 19.45 Offshore

Offshore (ttv)


NRK1 søndag 31. oktober kl 19.45
Offshore (87)

Vidar Bjerke får skylden

På Huldra er plattformsjef Torbjørn Lindbekk i full gang med å etterforske hvem som satte på nødavstegningen i forrige episode. En ukjent gruppe miljøaksjonister har tatt på seg skylden, og nå er NorWestOil svært bekymret for hva de kan vente seg i fortsettelsen.
Nødavstegningen fikk bare økonomiske følger, men i neste omgang frykter NorWestOil at noe atskillig verre kan skje. Miljøaktivist Åge Knutsen som stod bak, er svært fornøyd med skadene han fikk påført sin arbeidsgiver. Han føler at han har sikret seg godt ved å legge ut spor som fører i en bestemt retning mot en bestemt person, nemlig Vidar Bjerke.
I familien Bjerke er stemningen nå svært dårlig etter at Frank fant Synne sittende alene i en stjålet bil. Han holder henne under streng bevoktning, men politiet mistenker ikke henne for biltyveriet. De er mer interessert i å få ut av henne hvem som stod bak. Til Franks fortvilelse kan det ikke falle Synne inn å tyste på Tor-Arne.
NorWestOil har flere problemer enn å takle miljøaksjoner. Innad i ledelsen har det også oppstått uenigheter. Nina Martens er meget opprørt over at Kalle Olsen har kjøpt inn varer fra Hroar Torgersens nye agentur. Det var definitivt avgjort at NorWestOil ikke skulle ha mer å gjøre med Torgersen. Men Kalle Olsen beroliger henne, og forklarer at Torgersens agentur var det billigste og også det agenturet som kunne levere på kortest tidsfrist.

Om \"Offshore\"
NRK Dramas suksesserie om livet til menneskene på oljeplattformen Huldra er nå inne i sin sjuende sesong. \"Offshore\" er Norges mest populære langserie og har hatt opp mot en million seere hver uke. I august i år ble \"Offshore\" nok en gang tildelt Amanda-prisen for beste underholdningsdrama for fjernsyn. Serien ble kåret til fjorårets beste tv-serie av Programbladets lesere og til den mest populære dramaserien 1998 av Dagblad- leserne.
Opptakene til \"Offshore\" startet i mars 1996. Innen utgangen av 1998 hadde NRK Drama produsert i alt 91 halvtimes episoder, noe som er nok til at serien kan fortsette ut hele 1999.
I noen av rollene: Finn Schau, Mia Gundersen, Wenche Kvamme, Suzanne Paalgard, Frank Krog, Rut Tellefsen, Örjan Landström, Frank Iversen, Anne Krigsvoll, Håvard Bakke, Ove Chr. Owe og Martine Karlsen. \"Offshore\" har egne sider på Internett: www.nrk.no/drama/offshore/
På sidene ligger konkurranser og informasjon om serien og skuespillerne. Man kan også laste ned vignetten og klipp fra sesongens episoder.

NRK1 søndag kl 19.45

Bilder (via Scanpix/Internett)
Synne (Martine Karlsen) og Tor-Arne (Håvard Bakke) står sammen.

Egenprodusert underholdningsprogram
Kontaktperson NRK Drama: Ingvil Giske, tlf 23 04 80 44
Manusforfatter ep. 85-87: Andreas Markusson
Prosjektleder: Bitte Monn- Iversen, tlf 23 04 91 64
Regi ep. 85-87: Per Bronken
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18