Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 10. november 2010 kl 19.45 Solgt!

Tre hus fra tre tidsepoker


Smak og interiør endrer seg stadig vekk. I det andre programmet av "Solgt!" ser vi nærmere på et luksushjem som stammer fra krigens dager, og en topp moderne penthouse. Programleder Frode Søreide beveger seg i det våte element når han viser et 70-tallshus med svømmebasseng.

I kveld har programlederen tatt med seg meglere fra Kristiansand og Bergen til Fredrikstad. Byen der Glomma munner ut, har i dag 72.000 innbyggere og er kjent som et gammelt industristed. Mest kjent er nok kommunen for området Gamlebyen, Nord-Europas best bevarte festningsby.

Levende museum
Det blir også en historisk vandring i både stil og byggeskikk. Vi starter vår visning i en moderne toppleilighet midt i sentrum av Fredrikstad. Kontrastene er store til objekt nummer to som er et levende museum fra krigsårene. Mye av innredningen er fra den tid den respekterte Fredrikstad-familien bygde huset på slutten av 30-talet. Under de nyere tapetlagene finner man også avissider som stammer fra tiden like før krigsutbruddet i 1940.

Til slutt drar vi ut av Fredrikstad og til Grimsøya i nabokommunen Sarpsborg. Her får vi se et veldig typisk 70-tallshus. Men meglerne som ikke vet hvor de skal før de kommer til stedet, sliter med å finne ut om dette er et ferieparadis eller et øde sted. Da meglerne oppdager at huset har svømmebasseng, klarer de ikke å styre seg og programlederen får teste sine svømmekunnskaper.

Kristiansand mot Bergen
For å tippe pris i Østfold deltar Eivind Berentsen og Mariann Thomassen fra ABCenter Eigendom i Kristiansand. De møter meglerparet Tommy Kaland og Henriette Enehaug fra Postbanken Eiendom i Bergen.

Om serien
Representanter fra to meglerhus blir røsket opp fra sine vante territorier og sluppet ned i et ukjent marked. De rivaliserende firmaene konkurrerer om å gjette prisen på tre forskjellige salgsobjekter."Solgt!" er en underholdende konkurranse basert på den danske seersuksessen "Hammerslag". Serien har gått på DR i hele 17 sesonger og er stadig et av kanalens mest sette programmer.

Den norske versjonen av serien gikk på luften første gang i vår og oppnådde stor suksess med over en halv million seere og en markedsandel på mellom 40 og 50 prosent. I høstsesongen er det de seks norske stedene, Kristiansand, Fredrikstad, Oslo, Trondheim, Stavanger og Fetsund, som stiller med solgte objekt. Meglerne må gjette til hvilken pris. I år som i fjor er det Frode Søreide som er programleder i denne serien.

Søreide er 31 år og kommer fra Høyanger i Sogn og Fjordane. Han har jobbet 10 år i NRK; i Dagsrevyen, Sommeråpent og ved NRK sine distriktskontor. De siste fire årene har han vært reporter i FBI.

Egenproduksjon ved NRK samfunn og dokumentar 2010
Programleder: Frode Søreide 23 04 61 59/900 42 225
Prosjektleder: Randi Helland
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden 23 04 98 41 / 909 55 364
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice Publikumssevice, tlf: 815 65 900