Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 23. februar 2002 kl 18.30 Tiden før Tim: Bak "Tiden før Tim"

Historien om en produksjon

Niklas Knudsen spiller hovedpersonen Tim. (NRK-foto: Ole Kaland)
Niklas Knudsen spiller hovedpersonen Tim. (NRK-foto: Ole Kaland)
I kveld er det klart for avslutning av dramaserien ”Tiden før Tim”, med en versjon av hva som skjedde bak kamera og hvordan de forskjellige scenene egentlig ble til. Vi får møte regissør Anne-Marie Nørholm, kamerafolk, sminkører, rekvisitører og ikke minst de unge skuespillerne som vi er blitt kjent med de siste fire ukene.

Skal en bilscene bli til er det ikke like enkelt som det ser ut på den ferdige produksjonen. Hva gjør man egentlig når historien i serien går over fire dager, mens det tar 80 dager å fullføre opptakene?

Alt dette og mere til får vi vite mer om i bakomfilmen om serien ”Tiden før Tim”. Det er mye som skal til i en filmproduksjon, for å få det til å se mest mulig autentisk ut, og været kan ingen for eksempel gjøre noe med.
-Vi hadde en stor kamp mot overraskende snø, men bare en gang ble vi helt stoppet av været. Det var selvfølgelig også på det verst tenkelige tidspunktet, når vi skulle filme bussulykken. Da måtte vi legge alt på vent i en uke, før været igjen var på vår side, forteller regissør Anne-Marie Nørholm.
- Det som likvel var den største utfordringen for oss, var å finne den rette hovedpersonen, fortsetter regissøren, som til slutt valgte ut Niklas Knudsen.

Vi får også møte de unge skuespillerne og høre deres versjon av innspillingen, hva som var tregt, morsomt, spennende og ikke minst om opplevelsen av å være med på prosjektet.

Hva gjør man for eksempel når man skal spille bestevenn med en hund man aldri har sett før, og som absolutt ikke liker deg? Det får Petrine Nyhus som spiller Marte oppleve.

- Det som var spennende var å spille Tim, han var rett og slett en kul fyr. Dessuten er det kjekt å spille mot kjente proffe skuespillere. For eksempel er Sven Nordin meget dyktig, og vi moret oss både før, under og etter filmingen, forteller Niklas Knudsen.NRK Barn og Ungdom
Egenprodusert dokumentarfilm
Programansvarlig: Ingrid Marie Hafstad
Prosjektleder: Ragnheidur Harvey
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilde
Niklas Knudsen spiller hovedpersonen Tim. (NRK-foto: Ole Kaland)