Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 27. mai 2008 kl 22.55 Fienden sover

Pengetørke

Terrorgruppen som lever skjult i Los Angeles – med spaneren
Terrorgruppen som lever skjult i Los Angeles – med spaneren "Darwyn Al-Sayeed" (Michael Ealy) i spissen. Foto: Showtime.
Terrorgruppens hovedinntektskilde har plutselig tørket inn, så "cellen", som gruppen kalles, må finne ut årsaken. I kveld sendes episode 3 og 4 av den spennende serien.

Farik, Darwyn og Christian drar ned til Mexico for å finne ut hva som har skjedd med pengestrømmen. Innkreveren deres er blitt drept i en bilulykke, og Farik innser raskt at cellen trenger å utvide "repertoaret" litt, og satse mer på narkotikahandel for å sikre en jevn strøm av penger.

Jakten på miltbrannbakteriene
Farik sender studenten Eddy Pangetsu (som vi møtte i episode to) til Canada for å hente miltbrannbakteriene han fikk tak i sammen med Ilija. Sammen med en kvinne og et barn går ferden i en bobil over grensen, men da Farik skal hente miltbrannbakteriene på amerikansk side, er ikke alt som det skal være…

Om serien
Hva er en terrorist? Hvordan ser han ut? Kan det være naboen eller mannen i kassa på supermarkedet? Den nye spenningsserien "Fienden sover" er en uhyggelig realistisk beretning om en terroristenhet som planlegger et overraskelsesangrep på Los Angeles. Serien er i 10 deler.

FBI-spaneren Darwyn Al-Sayeeds mål er å ødelegge terroristgruppen innenfra. Det er en livsfarlig jobb.

Terrorgruppen består av:
1. Lederen Faris Al-Farik, en mann med ukjent bakgrunn men med mulig militærtrening.
2. Thomas Allen Emerson, en blond, gjennomsnittlig amerikansk mann oppvokst i California – også med mulig militærbakgrunn og opplæring.
3. Christian Aumont er en franskmann bosatt i USA og som jobber som bussjåfør på sightseeingbuss i Los Angeles.
4- Bosnieren Ilija mistet hele familien sin da de ble drept av ortodokse serbere og katolske kroater. Han har militærtrening og jobber som lærer på en videregående skole.

Programmet er sendt tidligere

Amerikansk spenningsserie 2005
Produsent: Showtime
Originaltittel: Sleeper Cell (10 episoder)
Kveldens episode: Money og Scholar
I rollene: Michael Ealy (Darwyn Al-Sayeed/Al-Hakim), Oded Fehr (Faris Al-Farik), Blake Shields (Thomas Allen Emerson), Alex Nesic (Christian Aumont), Henri Lubatti (Ilija), Melissa Sagemiller (Gayle Bishop).
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23 04 78 53/907 75 758
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Les mer: