Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 20. september 2004 kl 19.30 Puls

Slitasje i knærne

Anbjørg Sætre Håtun ser nærmere på kneslitasje og mobbing i kveldens Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Anbjørg Sætre Håtun ser nærmere på kneslitasje og mobbing i kveldens Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Hvert år får 50 000 nordmenn slitasjeskader i knærne. Mange opplever at livskvaliteten blir dårligere når bevegeligheten er begrenset, og til nå har medisiner som lindrer, vært den eneste hjelpen for mange. Kveldens Puls avslører at det er trening som gir den aller beste effekten.

Skal du trene opp knærne dine, må du gjøre det riktig, hvis ikke kan det bli vondt verre. I kveld får du vite hvordan du skal trene.

Mobbing to år etter
I høst er det to år siden hele Norge og Puls satte fokus på mobbing. Mens programleder Anbjørg Sætre Håtun reiste landet rundt med en kampanje mot mobbing i Puls, slo statsminister Kjell Magne Bondevik fast at all mobbing skulle bort i løpet av et to år. Nulltoleranse var et av ordene som ble brukt.

Siden har vi fått konkrete lover mot mobbing. Hva mer har skjedd?

Puls har møtt 11 år gamle Robin og familien hans fra bergensområdet. De forteller hvordan de har opplevd de to siste årene.

Jorunn Sundgot-Borgen svarer
Jorunn Sundgot-Borgen er på plass i studio for å svare på seernes spørsmål om kropp og trening. Etter selve fjernsynsprogrammet fortsetter hun og Anbjørg Sætre Håtun å svare seerne gjennom en halvtimes direktesending på Puls’ nettsider.

Eget ekspertpanel
Anbjørg Sætre Håtun er klar med en ny runde med helsemagasinet Puls. I tillegg til nyheter, forbruker- og livsstilsaker kan seerne i høst få svar på spørsmål av redaksjonens eget ekspertpanel, både på nett og i selve sendingen.

Ekspertene er Fedon Lindberg (kosthold og helse), Siri Aabel (alternativ behandling), Jørgen Skavlan (allmenn medisin), John Nikolaisen (sex og samliv), Jorunn Sundgot-Borgen (kropp og trening) og Finn Skårderud (psykisk helse).

Egenprodusert helsemagasin fra NRK Fakta
Prosjektleder: Marie Sjo
Programleder: Anbjørg Sætre Håtun
Pressekontakt:Eirin Grytbakk , tlf 23 04 86 96/995 39 252