Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 16. januar 2003 kl 20.05 Stereo

Filmspesial fra Tromsø

Anne Hoff og Guttorm Andreasen gir deg 45 minutter direktesendt filmstoff fra Tromsø (NRK-foto: Ole Kaland)
Anne Hoff og Guttorm Andreasen gir deg 45 minutter direktesendt filmstoff fra Tromsø (NRK-foto: Ole Kaland)
Anne Hoff og programleder Guttorm Andreasen flytter ”Stereo” til den internasjonale filmfestivalen i Tromsø. Gjennom en 45 minutter lang direktesending får vi møte store filmnavn som Danny Boyle, Baltasar Kormakur og Bent Hamer – i tillegg til andre filmentusiaster.

Regissørene Danny Boyle, Baltasar Kormakur og Bent Hamer har alle kritikerroste filmer på samvittigheten. På merittlisten sin har Boyle filmer som ”Trainspotting”, ”The Beach” og ”Shallow Grave”. Nå kommer han til Tromsø med filmen ”28 dager senere”.

Regissører fra Norden
Baltasar Kormakur er mannen bak publikumsvinneren ”101 Reykjavik”. Hans siste prosjekt er familiedramaet ”Havet”, som skiller seg svært fra suksessfilmen fra Reykjavik. Kormakur er også aktuell på festivalen som islending, Island er nemlig det landet som i forhold til folketallet produserer mest film i verden.

Bent Hamer gjorde seg bemerket med filmen ”Eggs”, og har blant annet satt sin ære i å gjenskape 50-tallet så realistisk som mulig.

Filmsmakebiter og musikk
Det skal ikke bare handle om regissører, Anne Hoff har sett filmene ”Gangs of New York” og ”Salmer fra kjøkkenet”, og kan fortelle om vi har grunn til å glede oss. Guttorm og Anne kan også friste med det første klippet fra ”Svidd neger”, som ikke er premiereklar før i mars. Det blir også musikk i kveldens sending. Riksmelankolikeren Jan Eggum er en stor filmfantast, og fast gjest på alle filmfestivaler i landet.

Denne direktesendingen vil også bli vist direkte på storskjerm på torget i Tromsø torsdag kl. 20.05. Her finner vi også ”Stereo”s egen igloo!

Stereo sender på NRK2 kl. 20.05 mandag til torsdag.

Egenprodusert kulturmagasin
Programledere: Nina S. Martin og Guttorm Andreasen
Prosjektleder: Line Hødnebø
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96