Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 31. oktober 1999 kl 22.40 Filmredaksjonen NRK

Filmredaksjonen NRK

NRK2 søndag 31. oktober kl 22.40
Filmredaksjonen NRK

Premiere på \"Evas øye\"

Denne helgen er det kinopremiere på Berit Nesheims nye film \"Evas øye\". Filmen er basert på Karin Fossums roman av samme navn. I hovedrollene møter vi Andrine Sæther og Bjørn Sundquist.

Filmen er imøtesett med stor spenning. Blir det norsk Oscar denne gangen for regissøren av \"Søndagsengler\"? Filmredaksjonen NRK har sett filmen og kommer med sin vurdering.

I sitt sjuende program denne høsten anmelder Filmredaksjonen NRK dessuten følgende filmer:

Den sjette sansen
Regi: M. Night Shyamalan
Denne filmen er det store forventninger til ettersom den har både rørt og skremt vettet av horder av amerikanske kinogjengere. Uten å røpe for mye, kan vi fortelle at filmen handler om en liten gutt som ser ting de fleste ikke gjør. Filmredaksjonen NRK har truffet lille Haley Joel Osment som spiller hovedrollen til et eksklusivt intervju.

Sommer ved Loire
Regi: Jean Becker
Eric Cantona kan mer enn å spille fotball. Her er han i ny film fra den franske regissøren Jean Becker. Becker har blant annet laget \"Elisa\" hvor Vanessa Paradis fikk bevise at hun kan mer enn å sette trutmunn. Nå er han tilbake med en ny historie: \"Sommer ved Loire\" - typisk fransk film med litt \"Jean de Florette\"-aktig atmosfære. Pål Bang-Hansen anmelder filmen.
I tillegg får vi se klipp fra filmen \"Ukysset\" (regi: Raja Gosnell) som også har premiere denne uken.

Detektor
Denne uken presenterer vi en liten perle av en reportasje. Med skuespiller Harald Eia som guide, har Filmredaksjonen NRK besøkt settet til den nye, norske spillefilmen \"Detektor\". Tre talentfulle fyrer har her slått seg sammen for å prøve noe nytt. Manus er ved romanforfatter Erlend Loe, regien har Pål Jackman - kjent fra kortfilmmiljøet i Stavanger - og så er det multi-talentet Harald Eia, da.

Skrekk og gru!
Brita Møystad Engseth snakker med skrekkfilmspesialist Atle Boysen om skrekkfilmer og kalkunens vesen.

Konkurranser
Filmredaksjonen har ikke mindre enn to konkurranser på gang. I tillegg til den ukentlige filmkonkurransen hvor kjente skuespillere forteller om sin favorittfilm, skal du stemme frem 90-tallets beste film. I siste program før jul trekkes én vinner som mottar 99 fete filmer.

NRK2 søndag kl 22.40

Prosjektleder: Haagen Guttu
Programleder: Else Karine Archer

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41