Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 1. februar 2002 kl 22.10 Detektimen: Politiagentene

Agent i hestehandel

Politiagent Angie Piper (Kate Kendall) blandes inn i en dopingskandale med veddeløpshester. (Foto: Beyond Distr.)
Politiagent Angie Piper (Kate Kendall) blandes inn i en dopingskandale med veddeløpshester. (Foto: Beyond Distr.)
Paul Braun er hovedmistenkt i en dopingskandale i forbindelse med hesteveddeløp. Så viser det seg at han er eks-kjæresten til den nye agenten i spaningsavdelingen ved politiet i Melbourne.

Straks Daniella ”Danni” Mayo blir avslørt som den hovedmistenktes tidligere flamme, blir hun tatt av saken.

De andre agentene i avdelingene – Mackenzie, Stone og Kendall – har lenge undret seg over Danni. Er hun til å stole på? Eller arbeider hun for fienden?

Hemmelig operasjon
I det skjulte fôrer Danny sin avdeling i Melbourne-politiet med avgjørende opplysninger i saken. Så starter hun noe som ser ut som et anslag mot Paul Braun. Men er det bare tilsynelatende, eller er det reelt?

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter.Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene
og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen Mackenzie, kalt ”Mac” (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spaningsgruppens operative leder. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Sjefen Bernardo Rocca (Joe Petruzzi) var gruppens trygge klippe, men havnet i et bakholdsangrep og er for tiden satt ut av spill. Dessuten er den nye agenten Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson) nettopp begynt ved avdelingen.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 3)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Ellen McKenzie, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane
Wilson
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 ()

Bilde
Politiagent Angie Piper (Kate Kendall) blandes inn i en dopingskandale med veddeløpshester. (Foto: Beyond Distr.)