Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 17. februar 2008 kl 22.50 Lydverket

Artist og band

Mona B. Riise leder Lydverket. (Foto: Sebastian Ludvigsen)
Mona B. Riise leder Lydverket. (Foto: Sebastian Ludvigsen)
Forholdet mellom artist og backingband er ikke alltid like enkelt. Dette er samtaleemne når Lydverket møter selveste Nick Cave og Little Richard.

I tillegg røper albumaktuelle Nick Cave at det er en utfordring å kommunisere med Bad Seeds-medlemmene som bor på flere kontinenter. – De er ikke veldig interesserte i moderne teknologi. Selv faxmaskiner er alt for moderne for dem, sier Cave.

Endelig albumklar
Mye har vært sagt og skrevet om Ida Maria, men nå er det snart alvor, og debutalbumet er på vei inn i butikkhyllene. Lydverket ble med Ida Maria dit det hele startet - hjem til Stockholm, hvor fjorårets Urørt-vinner har sin musikalske base.

Brooklyns heteste duo?
Brooklyn fortsetter å spy ut fantastiske band, og et av bandene som forventes å få sitt gjennombrudd i 2008 er MGMT. Rolling Stone innlemmet duoen i sin årlige "Artists to Watch"-artikkel og bandet gjorde sitt aller første TV-intervju med Lydverket når reporter Kristin Winsents møtte Andrew VanWyngarden og Ben Goldwasser hjemme i Brooklyn. Det vil si… MGMT hadde opptrådt på Letterman kvelden før Lydverket møtte bandet.

Hvordan skal en festival se ut?
Navnet er ikke så kjent, men Are Kleivan har vært med å forme norsk rock. Som designer og illustratør har han skapt en rekke platecovere og postere for band som Turboneger og Amulet og nå er han i full gang med å oppdatere Øya-festivalens grafikk. Mona B. Riise finner ut hvordan man tegner rock.

Programmet sendes også på NRK3 på søndag.

Egenprodusert musikkmagasin
Programleder: Mona B. Riise
Kontaktperson, Lydverket: Vaktsjef Vivi Stenberg, 23048421/48170315
Kontaktperson, Programinformasjon: Hilde Ljøen, 23047236/95701147,
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no