Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 26. november 2013 kl 21.30 Krigens unge hjarte

Mot krigens slutt


Det nærmer seg slutten av andre verdenskrig. Millioner av liv er tapt eller ligger i ruiner. Også for de fem vennene har krigen ført til store lidelser.

Wilhelms dødsdom oppheves, og han plasseres i en straffebataljon. Nå trenger den tyske hæren hver eneste mann de kan oppdrive.

I Russland treffes Charlotte og Wilhelm igjen. Det blir et opprivende møte før de nok en gang må skilles.

Den røde armé rykker fram på alle fronter. Friedhelms enhet i Polen kjemper mot partisanene, som hans venn Viktor nå har sluttet seg til. Og Charlottes feltsykehus inntas av sovjetiske styrker.

Om serien
Hvilken rolle hadde den vanlige borger i Hitlers vanvidd? Den storslåtte dramaserien "Krigens unge hjerter" skildrer annen verdenskrig sett med tyske øyne. Serien utløste et ras av følelser og intens debatt i hjemlandet.

Vi følger de fem barndomsvennene Greta, Charlotte, Wilhelm, Friedhelm og Viktor gjennom krigsårene fra 1941 til 1945. Brødrene Wilhelm og Friedhelm havner i samme tropp på østfronten. Den nyutdannede sykepleieren Charlotte tar tjeneste ved et feltsykehus. Greta sikter mot en karriere som sanger, og har som mål å bli den nye Marlene Dietrich. Kjæresten hennes, Viktor, er jøde. Han forsøker forgjeves å få foreldrene sine til å forlate Tyskland.

"Krigens unge hjarte" er blir betegnet som et vendepunkt i tysk tv-historie. De tre episodene, hver på halvannen time, ble i snitt fulgt av 7,6 millioner seere i hjemlandet da den ble vist våren 2013. For filmskaperne var det et uttalt mål å skape en samtale på tvers av generasjonene om hva som egentlig skjedde under krigen. Serien førte til at avisspalter og tv-programmer ble fylt av personlige beretninger fra kjente og ukjente tyskere, og debatten gikk høyt.

Tysk dramaserie (2013)
Originaltitel: Unsere Mütter, unsere Väter
Produsert av TeamWorx for ZDF og ORF i samarbeid med Beta Film
Regi: Philipp Kadelbach
I rollene: Volker Bruch, Tom Schilling, Katharina Schüttler, Ludwig Trepte, Miriam Stein m.fl.
Presseansvarlig: Helene Amlie, 95100299
Publikum kan kontakte NRKs Publikumsservice, 23 04 70 00

Se også bilder publisert til premieren:
Krigens unge hjarte - del 1


LENKER
  • Krigens unge hjarte - del 1