Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 15. juli 2002 kl 20.30 På Jamies kjøkken

På studentbesøk

Jamie Oliver handler inn varer på et lokalt marked. (Foto: BBC)
Jamie Oliver handler inn varer på et lokalt marked. (Foto: BBC)
Jamie reiser til Coventry der han skal besøke en barndomsvenn som bor i kollektiv sammen med seks andre studenter. Han setter seg på scooteren sin, og drar til det lokale markedet. Til tross for et trangt studentbudsjett klarer han å kjøpe nok mat til å diske opp for alle i husholdningen.

- Jim er en av mine eldste venner fra skoletiden, og han er en morsom kar. Han ringer meg konstant for å spørre om råd til matlaging og oppskrifter, så nå er det på tide jeg hjelper han litt, sier Jamie.

Han får vite at studentene som bor i kollektivet har hvert sitt matbudsjett, og det beløpet som er satt av til middagen er rundt fem pund. Med sju stykker til spleisemiddag blir det ca 35 pund for Jamie å handle for. Dermed legger han i vei til markedet, på jakt etter de rette råvarene til kveldens stormiddag.

Med sine pruteegenskaper skaffer Jamie seg griseflesk og lår, et godt stykke kjøtt, masse grønnsaker og til og med noen dessertingredienser. Og enda har han penger til overs!

Jamie kaller inn studentene for å få hjelp til å forberede tre nye oppskrifter, og rettene skal nytes ute i sommerværet.

Britisk matserie i fire deler fra BBC Worldwide
Originaltittel: The Naked Chef
Kokk og programleder Jamie Oliver
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilde
Jamie Oliver handler inn varer på et lokalt marked. (Foto: BBC)LENKER
  • Oppskrifter til Jamies kjøkken 
  • Jamie Oliver