Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 25. oktober 2003 kl 18.30 SMS

På jakt

Gallesten (Terje Strømdahl) har planer om å fordrive indianerne fra Akerselva, så han kan bygge høyhus (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Gallesten (Terje Strømdahl) har planer om å fordrive indianerne fra Akerselva, så han kan bygge høyhus (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Ellen, Halvorsen og Ophelia har klart å finne ut mye om Gallestens snuskete bygningsplaner ved Akerselva. De sporer opp adressen til kontoret hans og vil gjøre alt for å stoppe ham.

Dessverre er Ørnøye mye sammen med Gallestens partner Jimmy, og nå har han røpet Ellen og de andres oppdrag. Han er fortsatt skuffet og bitter over at hans far, høvding Ole Bull, ikke valgte ham som leder for oppdraget. Jimmy forteller selvsagt alt Ørnøye sier til Gallesten.

Avslørt
Inne i kontorbygningen til Gallesten har Ellen og de andre funnet en presentasjon av Gallestens planer. På veggen henger det hellige skinnet han har stjålet fra Teton-Dakota-stammen. Det gjelder å skynde seg ut med skinnet før Gallesten kommer tilbake. Men det rekker de ikke…

Bekymret mor
Mens alt dette skjer er Ellens mor stadig bekymret for hva datteren egentlig driver med. Hun spør Halvorsens gode venn Morten, men Morten kan ikke hjelpe henne. I stedet blir de to voksne svært så gode venner. Det er kanskje like greit at de ikke vet alt som foregår?

Om serien
Visste du at det finnes en hemmelig indianerstamme på Grünerløkka i Oslo? Nå trues Teton-Dakota-Akerselvastammen av en sleip entreprenør som vil bygge høyhus på territoriet deres. Dette er utgangspunktet for den fantastiske historien "SMS", som står for "Sju magiske sirkler".

Med mye spenning, eventyr og mye humor følger vi de to vennene Ellen og Halvorsen. Sammen med parykkdamen Ophelia tar de opp kampen for å redde den truede indianerstammen. De tre står overfor en hensynsløs skurk som går under navnet Gallesten. Han og hans medsammensvorne, Jimmy, har planer om å fordrive indianerne fra sitt idylliske samfunn.

Serien markerer barnetimebokas 50-årsjubileum i høst, og er basert på barnetimeboka "UGH!" fra 2001. Jo Nesbø skrev 1. kapittel, og 70 barn diktet så videre på historien.

Egenprodusert dramaserie i seks deler
Regi: Ingrid Hafstad
Manus: Ingrid Hafstad og Bernt Børresen
I rollene: Kristin Rodin, Jacob Løvenskiold, Elsa Lystad, Kåre Conradi, Kristopher Schau, Terje Strømdahl, Bjarte Hjelmeland, Paul Ottar Haga m.fl
Prosjektleder: Kirsti Holm-Blad
Kontaktperson i Barne- og ungdomsavdelingen: Ingrid Hafstad 23 04 77 32/992 51195
Pressekontakt: Elisabeth Burø , 23 04 98 32/93 04 66 97